Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Segíts másoknak azzal, amit Isten tanított neked

2020. június 02. 03:00 - Lilla:)

20200602.jpg

„Dániel ezután elment Arjókhoz, akinek a király azt parancsolta, hogy végezze ki a babiloni bölcseket. Dániel ezt mondta neki: Ne öld meg a bölcseket! Vezess engem a király elé, és én elmondom a királynak az álma jelentését” (Dán 2,24 NLT fordítás).

Amikor egy lehetetlennek tűnő nagy kéréssel találkozol, a legkönnyebb feladni. Arra gondolsz, hogy a főnöködnek találnia kell valaki mást a feladatra. Azt hiszed, hogy nem ért meg a házastársad. Úgy gyanítod, hogy a tanárod úgysem figyel rá, hogy mennyi feladatot adott neked.

Azonban mi van, ha Isten többre gondol? Mi van akkor, ha az Úr azért helyez téged egy adott szituációba, mert azt várja tőled, hogy segíts valakinek?

Ezt láthatod Dániel történetében is, amivel az elmúlt pár napban foglalkoztunk. Dániel nagyon jó példát mutat nekünk abban, hogy mit tegyünk, amikor lehetetlen feladattal találkozunk:

1. Ne pánikolj, figyelj a tényekre!

2. Kérj több időt!

3. Gyűjts imatársakat!

4. Kérj Istentől természetfeletti segítséget!

5. Dicsőítsd Istent!

Ezek után pedig Dániel használta azt, amit Isten mutatott neki, hogy megmentsen másokat. Isten megmentette Dánielt a lehetetlen feladattól, viszont ezt nem csak Dánielért tette. Azt akarta, hogy segítsen másoknak.

A Biblia azt mondja, hogy „Dániel ezután elment Arjókhoz, akinek a király azt parancsolta, hogy végezze ki a babiloni bölcseket. Dániel ezt mondta neki: Ne öld meg a bölcseket! Vezess engem a király elé, és én elmondom a királynak az álma jelentését” (Dán 2,24 NLT fordítás).

Isten megadta Dánielnek a választ a király álmára, azonban addig nem árulta el a királynak, míg nem biztosította a bölcsek, a babiloni bölcsek biztonságát!

Isten nem csak téged akar megmenteni. Mindenkit meg akar menteni: a családodat és a barátaidat, sőt még a versenytársaidat és az ellenségeidet is. Isten mindenkivel törődik.

És nekünk is így kell tennünk.

Ezért kell minél több emberhez eljuttatnod az örömhírt Jézusról. Isten azt akarja, hogy mindenki megismerje őt és az ő tervét az életükre vonatkozóan.

Ez a te bizonyságod és küldetésed a világban.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan segíthetsz másoknak azzal az igazsággal, amit Isten felfedett neked?
  • Melyik ismerősödnek van szüksége arra, hogy meghallgassa, hogyan mentett meg téged Isten?
  • Érezted már magad alkalmatlannak vagy felkészületlennek arra, hogy megoszd másokkal az örömhírt? Mit gondolsz, mit szeretne Isten erről mondani neked?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása