Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Adj hitelt Istennek, hogy az emberek rá tekintsenek!

2020. június 03. 03:00 - ReveSz

20200603.jpg

„Nincs olyan bölcs, varázsló vagy jövendőmondó, aki képes lenne feltárni a király titkát. De van Isten a mennyben, aki a titkokat feltárja, és ő azt mutatta meg Nebukadneccar királynak, hogy mi fog történni a jövőben. Most elmondom neked az álmodat és a látomásodat, amelyet az ágyadon fekve láttál” (Dán 2,27–28 NLT fordítás).

Az utóbbi pár napban ezekben az áhítatokban azt mutattam be nektek, hogy mit tett Dániel, mikor egy lehetetlen helyzettel nézett szembe. Dániel próféta könyve második fejezetében olvasunk erről. A király arra kérte, hogy értelmezzen egy nehéz álmot. Ez az álom majdnem a király bölcs embereinek a halálát okozta, mert nem tudták megmagyarázni a jelentését.

Nagy volt a tét. De Dániel fantasztikus dolgok mellett tartott ki, ami nekünk is segíthet: Ne pánikolj, figyelj a tényekre! Kérj több időt! Gyűjts imatársakat! Kérj Istentől természetfeletti segítséget! Dicsőítsd Istent! És amit megtanultál, használd arra, hogy megments másokat!

Azt is láthatjuk, hogy mikor Isten megjelent, Dániel kihasználta a lehetőséget, hogy mások figyelmét Isten felé irányítsa.

A Biblia szerint Dániel ezt mondta a királynak: „Nincs olyan bölcs, varázsló vagy jövendőmondó, aki képes lenne feltárni a király titkát. De van Isten a mennyben, aki a titkokat feltárja, és ő azt mutatta meg Nebukadneccar királynak, hogy mi fog történni a jövőben. Most elmondom neked az álmodat és a látomásodat, amelyet az ágyadon fekve láttál” (Dán 2,27–28 NLT fordítás).

Dániel nem szerzett magának elismerést a király álmára adott csodálatos válaszért. Tudta, hogy Isten adta neki a választ. Ezt őszintén el is mondta.

Nem ismerlek téged, de ha én egy 17 éves fiú lennék, és valami olyat tettem volna, ami a királyt boldoggá teszi, én biztos, hogy kísértve lennék, hogy az elismerés egy részét bezsebeljem. De ehelyett Dániel imádkozott, meghallgatta Istent, és engedelmeskedett neki.

Nem tudott volna szerezni inkább egy kis elismerést? Tudott volna, de nem tette. Ehelyett az emberek figyelmét Istenre irányította.

Tegyél te is így, és Isten meg fog téged áldani! Isten nagy dolgokat fog végezni azon keresztül, akit nem érdekel, hogy ki kapja az elismerést.

A Biblia szerint a pogány király ezt mondta Dánielnek: „Valóban a ti Istenetek a legnagyobb az istenek között, a királyok ura és a titkok feltárója, ezért tudtad feltárni ezt a titkot” (Dán 2,47 NLT fordítás).

Ez hogy hangzik? Egy pogány vezető elismerte az univerzum valódi Teremtőjét.

Amikor az életedet azzal töltöd, hogy az emberek figyelmét Istenre irányítsd, csodák fognak történni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj valakire, aki rendszeresen Istenre irányítja más emberek figyelmét, amikor jó dolgok történnek vele! Mit tanultál ettől a személytől a tanítványságról?
  • Mi akadályoz meg abban, hogy Istenre mutass, amikor Isten munkálkodik az életedben?
  • Hogyan alakíthatod úgy a gondolkodásmódodat, hogy minden jó dolgot Istentől jövő ajándéknak tekints?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása