Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Még egy grill parti is lehet híd a szeretethez

2020. június 18. 03:00 - ReveSz

20200618.jpg

„Aki pedig világi javakkal rendelkezik, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a szívét, abban hogyan lehetne az Isten szeretete?” (1Jn 3,17).

Isten egyedi tehetséget, ajándékokat, adottságokat és képességeket adott neked. De ezek a dolgok nem a te javaidra adattak, hanem hogy mások javára váljék. És mindannak ellenére, hogy manapság otthon kell maradni, sosem volt jobb alkalom arra, hogy ezeket az adottságokat arra használjuk, hogy engedelmeskedjünk Isten azon parancsának, hogy szeressük a szomszédainkat.

Amikor az emberek szükségeit a szolgáló emberek betöltik, akkor működik a szeretet. A Biblia mondja János első levele 3. fejezetének 17. versében: „Aki pedig világi javakkal rendelkezik, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a szívét, abban hogyan lehetne az Isten szeretete?”

Nagyon sok újszerű lehetőségről hallottam, ahogyan az emberek elkezdtek szolgálni a szomszédaik felé mióta ez a veszélyhelyzet elkezdődött. Mikor elmennek a zöldségeshez, megkérdezik a szomszédaikat, kiváltképp az idősebbeket, hogy szükségük van-e valamire. Felajánlották, hogy lenyírják a gyepüket vagy lemossák a kocsijukat. Van, hogy valakinek kérdései vannak a gyerekei oktatásáról, az adókkal kapcsolatban vagy a kocsijukkal van probléma, amit te lehet, hogy meg tudsz válaszolni egyedi ajándékodnak köszönhetően.

Az étel mindig lehetőségeket teremt! Készíts ételt valakinek, vagy csak süss sütiket egy családnak.

Segíts nekik a postát átvenni. Ajánld fel, hogy segítesz gazolni vagy egy kültéri projektben. Add meg a számodat másoknak, hogy tudjanak neked írni, amikor segítségre van szükségük. Hallottam egy családról, akik QR kódokat raktak postaládákba, hogy egy olyan csoporthoz csatlakozhass, amelyik segítséget tud nyújtani a veszélyhelyzet alatt.

Mindezek mellett mégis az a legfontosabb, hogy a szomszédaidnak a legnagyobb szükségeikben szolgálj: osszd meg velük, hogy mennyire szereti őket Isten, és hogy Jézus Krisztus meghalt értük, hogy megmentse őket.

Meg kell tanulnod, hogyan magyarázd el a szomszédaidnak azt, miként lehetnek barátok Jézussal. Nem olyan nehéz, egyszerűen barátok. Osszd meg velük, hogy múltjuk megbocsátható, hogy lehet célja az életüknek, és hogy otthonuk lehet a mennyben. Egy grill parti is lehet híd a szeretethez közted és azok között, akik részt vesznek azon. Bármilyen kapcsolat, esemény, akár egy közúti ellenőrzés is lehetőséget kínál, amikor engeded Jézust munkálkodni.

A legjobb lehetőségek, hogy szeresd a szomszédaidat az az, hogy bemutatod nekik Jézust. Élj a legtöbb lehetőséggel, ami adódik, hogy szolgálhass a körülötted lévő embereknek, amely szeretetben megy végbe. Akkor megtapasztalhatják az addig általuk ismert legnagyobb szeretet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha jól ismered a szomszédaidat, megosztottad már velük, hogy Isten mennyire szereti őket, és hogy Jézus mit tett értük? Ha nem, mi tart vissza ettől a beszélgetéstől?
  • Mikor volt olyan, hogy egy konkrét bátor cselekedet közelebb vitt téged Jézushoz?
  • Mi az az egyedi lehetőség, amivel el tudnád érni a szomszédaidat ezen a héten, hogy ezen keresztül megoszthasd Krisztus szeretetét velük? Ki az, aki számon tud kérni, hogy ezt meg is teszed?
  • Hogyan tudjá a gyülekezeted vagy egy kisebb csoport veled együtt a szomszédaidat elérni? Hogyan tudsz együtt szolgálni más keresztényekkel, akik az utcádban élnek?

(*Daily Hope by Rick Warren, 2020.06.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása