Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Most nagyobb szükségünk van a kegyelemre, mint valaha

2020. június 23. 03:00 - Deltajulietttango

20200623.jpg

„Isten még több kegyelmet ad nekünk ahogyan az Írás mondja: »Isten ellenáll az önteltnek, de kegyelmet ad az alázatosnak«” (Jak 4,6 NCV fordítás).

Ahhoz, hogy a járvány és a társadalmi nyugtalanság rendkívüli válságán túljuthass, úgy kell tekintened magadra és más emberekre, ahogyan Isten tekint rád: kegyelemmel, irgalommal és megbocsátással.

A kegyelem azt jelenti, hogy Isten mindig megadja azt, amire szükséged van, nem pedig azt, amit megérdemelsz. Ha azt kapnád, amit megérdemelsz, akkor itt se lennél. „Isten még több kegyelmet ad nekünk ahogyan az Írás mondja: »Isten ellenáll az önteltnek, de kegyelmet ad az alázatosnak«” (Jak 4,6 NCV fordítás).

Isten ellenszegül a gőgös és arrogáns embereknek, akik azt hiszik, hogy saját maguk mindent meg tudnak tenni – Isten nélkül. Nem gondolják, hogy szükségük lenne Istenre vagy az Ő kegyelmére. Az élethez – még a legzűrzavarosabbhoz is – azzal a gondolkodásmóddal közelítenek, hogy: "Ha kell, akkor csak tőlem függ hogyan.”

De amikor alázatos vagy, és beismered, hogy egyedül nem tudsz megbirkózni a helyzettel, Isten kinyitja a menny zsilipjeit. Kiönti kegyelmét. És elvárja, hogy azok, akik megtapasztalták ezt a csodálatos kegyelmet, megmutassák azt másoknak is.

Jelenleg mindenki számára nehéz időszak ez. Az érzelmi egészséged fenntartása érdekében lazíts egy kicsit, és segíts ebben másoknak is! Mindenki érzi a stresszt, különösen a munkanélküliek milliói, akik aggódnak jövőjük miatt – sőt talán afelől is, hogy hogyan húzzák ki a következő napig. Légy kedves! Légy szelíd! Még a legnehezebben szerethető emberek is küzdenek most valamivel, és szükségük van a te kegyelmedre, jóindulatodra.

Ehhez gyakran igen sok alázat szükséges. A nagy feszültség alatt most könnyebb a rosszat rosszal viszonozni, bántó választ adni, gyanakvással lenni, vagy megszólalni mielőtt meghallgattuk volna a másikat.

A szomszédodnak szüksége van a kegyelmedre. Gyerekeidnek szüksége van a kegyelmedre. Annak az embernek, akivel politikailag nem értesz egyet, szüksége van a kegyelmedre. A világ védekező harcban áll, és nincs semmi, ami jobban leszerelné az embereket, mint amikor valaki váratlanul kegyelmet mutat.

Isten hatalmasan kegyelmes volt veled. Menj, és add tovább ezt a kegyelmet másoknak is, hogy ők is bepillantást nyerjenek abba, amit Jézus tett értük!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mostanában rengeteg beszélgetésre lesz szükség, ahol érzékeny témákra fókuszálunk. Hogyan teszi eredményesebbé ezeket a beszélgetéseket az alázat és a kegyelem?
  • Miért olyan váratlan a legtöbb ember számára a kegyelem?
  • Életednek melyik területe az, ahol most több kegyelmet kellene mutatnod? Szánj most időt arra, hogy kérd Istent, juttassa eszedbe milyen kegyelmes volt ő veled, hogy ezt meg tudd mutatni másoknak.

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2020.06.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása