Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az igaz hit több, mint csak elhinni valamit

2020. július 04. 03:00 - Erika1832

cairn-1531997_1920.jpg

„Azt mondod, van hited, mert hiszed, hogy egy Isten van. Jól teszed! Még a démonok is így hiszik, és remegve félnek. Milyen ostoba! Nem látod, hogy a hit jó cselekedetek nélkül haszontalan?” (Jak 2,19–20 NLT fordítás).

Tudtad, hogy az ördög hisz Jézusban? Ahogy a démonok is. De egyiket sem fogod megtalálni a mennyben.

Miért? Mert az, hogy elhiszed, hogy Jézus létezik, nem jelenti azt, hogy szívből hiszel benne. És ez nem jelenti azt, hogy bízol abban, hogy az ígéreteit teljesíteni fogja.

Jakab apostol szerint a hit több, mint intellektuális tudás. A hit az, amit teszel. Aktív, és nem passzív. Az igazi hit magában foglalja az elkötelezettséget a Jézusba vetett bizalom mellett.

Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a megváltásunkat kiérdemelhetjük. A Biblia azt mondja: „Mert kegyelem által van, hogy megmentettek vagyunk, hit által... nem érdem által, így tehát senki sem dicsekedhet" (Ef 2,8–9 NIV fordítás).

Amit Jakab állít az az, hogy a Jézus iránti hitünk és elkötelezettségünk a cselekedeteinkben tükröződik. A jó tetteink bizonyítékai a bizakodó, valódi hitünknek.

Lehet, hogy most épp azon gondolkozol, hogy miért nem működik jól a kapcsolatod Jézussal. Lehet, hogy ennek az az oka, hogy nem mozgósítod a hited?

A Biblia azt mondja: „Aki nem lélegzik az halott, és az a hit, amely nem tesz semmit, ugyanolyan halott” (Jak 2,26 CEV fordítás). A szó, amit Jakab apostol újra és újra használ, az a „tesz”. Üzenete teljesen egyértelmű: az igazi hit az életmódodban nyilvánul meg. A hitednek meg kell változtatnia téged és azokat a dolgokat, amiket teszel.

Mit tehetsz ma azért, hogy megmutasd másoknak a Jézusba vetett hitedet? Hogyan szolgálhatsz feléjük, hogyan támogathatod őket, bátoríthatod őket, és hogyan tudod megmutatni nekik még azt is, hogy a hited hogyan változtatott meg téged?

Nincs jobb alkalom a mostaninál arra, hogy kiállj Jézus Krisztus mellett, és bemutasd a hitedet. Ahogy Pál első levele a korinthusiakhoz 16. fejezetének 13. és 14. verse mondja: „Álljatok szilárdan a hitben! Legyetek bátrak! Legyetek erősek! És mindent szeretettel tegyetek!” (NLT fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A hit és a cselekedetek hogyan képezik részét egy fejlődő keresztény életnek?
  • Az életed mi módon tükrözi, hogy jelentőségteljes kapcsolatod van Jézussal?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.06.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása