Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kapcsolat a cél és az imádság között

2020. július 17. 03:00 - FodorImi

destination-1285851_1280.png

„Én tudom, mit tervezek számotokra – így szól az ÚR. Jó terveim vannak számotokra, nem olyanok, amelyek megsebeznek benneteket. Reménységet és jó jövőt adok nektek. Akkor majd segítségül hívjátok a nevemet. Hozzám jöttök, és hozzám imádkoztok, én pedig figyelek rátok” (Jer 29,11–12 – NCV fordítás).

Isten jó, így természeténél fogva nem tud rosszat tenni. Minden, amit tesz, jó. És mivel Isten jó, ezért az életedre vonatkozó tervei is mindig jók.

Istennek nem kötelessége tervet készíteni számodra. Megengedhette volna, hogy csak megszüless, és céltalanul kóborolj.

Isten azonban céllal teremtett. Tervet adott az életedre vonatkozóan.

Jeremiás próféta könyve 29. fejezetének 11–12. versei azt mondják: „Én tudom, mit tervezek számotokra – így szól az ÚR. Jó terveim vannak számotokra, nem olyanok, amelyek megsebeznek benneteket. Reménységet és jó jövőt adok nektek. Akkor majd segítségül hívjátok a nevemet. Hozzám jöttök, és hozzám imádkoztok, én pedig figyelek rátok” (NCV fordítás).

Látod a kapcsolatot az imádság és Isten életedre vonatkozó tervei között? A tervek az imádságon keresztül tárulnak fel és valósulnak meg.

Minél többet imádkozol, annál jobban megérted Isten tervét. Ő megígérte, hogy amikor hozzá imádkozol, ő figyel, válaszol és még többet kijelent önmagából számodra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Mit gondolsz, mi Isten életedre vonatkozó célja a fenti ige alapján?
  • Hogyan tükrözi az imaéleted, hogy mennyire hiszel Istennek az életedre vonatkozó tervében?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása