Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten munkálkodik miközben várakozol

2020. július 22. 03:00 - Anika Enikő

varakozas_1.jpg

„Én reménykedően várom, bízva Istenben, hogy segít, mert ő megígérte” (Zsolt 130,5 TLB fordítás).

Isten azt akarja, hogy türelmesen várj arra, míg megválaszolja az imádat, ám ugyanakkor azt is akarja, hogy reménykedően várakozz. Legyen hited! Bízz Istenben, hogy hall téged, és válaszol.

Amikor reménykedve várakozol, azt közvetíted Isten felé, hogy bízol az ígéretében. Hiszel abban, hogy megtartja szavát.

Daniel Boone-tól, a híres határőrtől egyszer megkérdezték, hogy eltévedt-e valaha a vadonban. Azt felelte, hogy soha nem tévedt el, ám volt, hogy zavart és meghökkent volt hetekig, de soha nem tévedt el.

Lehet, hogy néhányan a házasságotok, a karrieretek vagy a kapcsolataitok miatt vagytok zavartak és meghökkentek, és arra gondoltok: „Imádkozom, hogy jobb legyen a házasságunk, de nem jobb.” „Nézzek-e vajon másik munka után?” Erőtlennek és reménytelennek érzitek magatokat, és önmagatokban nem tudtok semmit sem tenni a változásért: zavartak és meghökkentek vagytok.

Ne bátortalanodj el! Ne add fel! Nézz fölfelé, és fordulj az imához. Számtalan kérésem van, amiért imádkoztam Istenhez, de még nem kaptam választ. Emlékszem egy időszakra, amint 24 éven keresztül minden nap imádkoztam valamiért, de nem érkezett válasz. Nem tudom, Isten miért döntött úgy, hogy nem válaszolja meg, és nem is értem, miért nem tette; ellenben eldöntöttem, akár megválaszolja, akár nem, úgy fogok meghalni, hogy hiszek Isten ígéretében. Mert Isten jó Isten, és még ha nem is értem, ő tudja, mi a legjobb.

Amikor Isten nem válaszolja meg az imádat, akkor emlékezned kell két nagyon fontos dologra. Az első, hogy Isten az irányító, és nem te. Ő jobban tudja, mint te, hogy mire van szükséged. Nincs olyan elérhetetlen dolog, ami számára teljesíthetetlen lenne, és nincs olyan nagy probléma se, amit ő ne tudna megoldani. Nem létezik annyira mély bánat sem, amit ő ne tudna enyhíteni. Isten az irányító, és neki van terve.

A második, amit észben kell tartanod, hogy akár megválaszolásra kerül az ima, akár nem, Isten megjutalmazza a türelmedet; ha nem ebben az életben, akkor az örökkévalóságban.

„Én reménykedően várom, bízva Istenben, hogy segít, mert ő megígérte” (Zsolt 130,5 TLB fordítás).

Segítő kérdések az elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Istennek mely ígéreteit kérheted el tőle, amíg arra vársz, hogy megválaszolja az imádat?
  • Hogyan mutatta meg Isten a hűségét irántad a múltban?
  • Mit vársz Istentől, hogy cselekedjen az életedben? Az elvárásaid hogyan tükrözik az ő nagyságát?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása