Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi az, ami zavar? Tégy valamit ellene!

2020. július 27. 03:00 - daniella_89

2020-05-07_global_climate_strike.jpg

„Mikor bementek Eszterhez a szolgálói és háremőrei, és jelentették neki, mit csinál Mordokaj, ő mélyen megrendült” (Eszt 4,4 GNT fordítás).

Ha szeretnéd beteljesíteni életed célját, a rendeltetésedet, akkor első lépésként fedezd fel, hogy Isten mivel ajándékozott meg. Azután azonosítanod kell azokat a szükségeket, amik megmozgatják a szíved. Mi az, ami kihoz a sodrodból? Mi késztet arra, hogy azt gondold: „Valakinek tenni kéne valamit ez ellen.” Mi az, ami annyira zavar, hogy cselekvésre késztet?

Bármi is az, ez a kulcs életed céljának beteljesítéséhez.

Eszter szolgálója elmesélte a királynénak, hogy nagybátyja, Mordokaj nyilvánosan gyászol, mert Hámán terve és a király döntése szerint meg kell ölni a zsidókat. Amikor Eszter meghallotta, mit tesz Mordokaj, az mélyen feldúlta őt. Bizonyára azt gondolta, hogy nagyon sok ember meg fog halni, hacsak ő nem tesz valamit.

Van valami, ami téged nagyon felkavar, vagy talán annyira elszigetelten élsz, hogy semmi sem késztet azt mondani: „Valakinek tenni kéne valamit ez ellen!”

A Saddleback Gyülekezet Amerika egyik vezető gyülekezetévé vált az AIDS elleni küzdelemben, mert feleségem, Kay olvasott egy cikket a Newsweekben arról, hogy 14 millió gyerek lett árva az AIDS miatt, és ez mélyen megrendítette őt.

És nem csak ő van így ezzel. A gyülekezetünkben több mint 300 szolgálatot kezdtek el olyan emberek, akik láttak egy problémát, egy szükséget, egy fájdalmat vagy egy igazságtalanságot, és úgy döntöttek, hogy tesznek valamit ellene.

Ézsaiás próféta könyve 58. fejezetének 6–11. versei tíz csodálatos ígéretet tesz azoknak, akik fellépnek az igazságtalansággal szemben. Szánj néhány percet ennek elolvasására! Isten azt ígéri, hogy az ő jóindulata rád ragyog, sebeidet begyógyítja, mindig veled lesz és megvéd, válaszol az imáidra, a sötétséget világossággá változtatja, vezet téged, megelégít jó dolgokkal, valamint erősen és jól tart téged.

Ezek az ígéretek mind arra épülnek, hogy legyünk nemeslelkűek az emberekkel, mert Isten azt akarja, hogy megtanuljuk a nemeslelkűséget.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Készíts egy listát azokról a dolgokról, amik megrendítenek! Ezután imádkozz kérve Istent, hogy mutassa meg, hogyan tudod használni ajándékaidat ezek megváltoztatására!
  • Milyen korlátokat érzékelsz magadban, amik visszatartanak attól, hogy betöltsd azokat az emberi szükségeket, amiket látsz magad körül?
  • Miért akarja Isten, hogy követői fellépjenek az igazságtalanság ellen?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.20. Ford: Lilla:) és daniella_89)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása