Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hálaadó ima békét hoz

2020. augusztus 02. 03:00 - gabormel

maxresdefault-1080x608.jpg

„Ne aggódjatok semmi miatt; hanem imádkozzatok mindenért! Mondjátok el Istennek, hogy mire van szükségetek, és köszönjétek meg mindazt, amit értetek tett. Akkor majd megtapasztaljátok Isten békéjét” (Fil 4,6–7 NLT fordítás).

Nem könnyű feladni az aggodalmunkat életünk mindennapi, gyakran félelmetes részei miatt, azonban Isten megmondja, hogyan csináljuk: „Imádkozzatok mindenért… mondjatok köszönetet mindenért, amit tett” (Fil 4,6 NLT fordítás). A hálaadó ima békét hoz. Isten azt mondja, hogy akkor kezdj el aggódni, ha felhagysz az imádkozással.

A szülők értik a hála erejét. A legtöbb szülő nem értékelné, ha gyermekeik mindig csak kérnének anélkül, hogy megköszönnék azt, amit már megkaptak. Istennél ugyanez a helyzet. Azt akarja, hogy kérjünk tőle, amire szükségünk van. Az Újszövetségben több mint húsz esetben említi, hogy „kérjünk”. Azonban azt akarja, hogy ezt hálával tegyük.

A Biblia arra buzdít bennünket, hogy kéréseinkben és dicséreteinkben legyünk konkrétak. Egy egyszerű „köszönök mindent” helyett azt akarja inkább, hogy mondjuk el neki, miért vagyunk hálásak. Amikor azt mondom a feleségemnek: „Annyira hálás vagyok érted”, ő erre azt feleli, hogy legyek konkrétabb, mivel szereti hallani, hogy mit értékelek benne, és mi miatt vagyok hálás érte.

Isten ugyanezeket a dolgokat akarja hallani. Tehát amikor imádkozol, mondd el Istennek, hogy miért vagy hálás. Az ima az egyik legfontosabb módja annak, hogy Istennek köszönetet mondjunk.

Előre köszönetet mondani Istennek, nagy lépés a hitben. A Biblia azt mondja, hogy ha előre hálát adunk Istennek még azelőtt, hogy válaszolt volna, akkor csodák történnek. Minél hálásabbak vagyunk, annál inkább működik Isten az életünkben.

A Biblia azt mondja, hogy Isten az emberek dicséreteiben lakozik. Hálaadásunkat mint a hatalom eszközét használja az életünkben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért olyan fontos a hála a lelki életünkben?
  • Legyél a lehető legkonkrétabb! Mi miatt vagy hálás Istennek? Tölts el egy kis időt imádságban köszönetet mondva Istennek!
  • Milyen módon lehet hinni abban, hogy Isten megáld téged a jövőben? Mondj köszönetet Istennek még azelőtt, hogy megtörténnének azok!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása