Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor reménytelennek érzed magad, imádkozz konkrétan!

2020. augusztus 09. 03:00 - nagynikoletta

storm_clouds_ocean.jpg

„Nyomorúságomban az ÚRhoz kiáltottam, és ő válaszolt nekem. Hullámsírom mélyéről kiáltottam segítségért, és te meghallottad kiáltásomat” (Jón 2,3 GW fordítás).

Amikor felismered, hogy mi okozza a reménytelenségedet, elkezdhetsz konkrétan imádkozni azért, amire szükséged van. Isten azt szeretné, hogy így beszélj vele.

És amikor konkrétan imádkozol, arra bátorítalak, hogy vedd elő a Szentírást, és eszerint imádkozz Istenhez! Ez a kulcs ahhoz, hogy Istentől segítséget kérj.

Így tett Jónás, amikor elsüllyedt az óceánban, és lenyelte egy nagy hal. Jónás próféta könyve második fejezetének rövid imájában nyolc különféle bibliai igevers alapján imádkozott. Minden, amit mondott, idézet volt A zsoltárok könyvéből. Jónás nyilvánvalóan jól ismerte a Szentírást.

Milyen igeversek alapján kellene imádkoznod Istenhez?

  • Imádkozz Istenhez a siralmakról! Amikor dühös vagy, térj vissza az egyik siralomhoz, A zsoltárok könyvéhez vagy Jeremiás siralmaihoz, és azon panaszok szerint imádkozz Istenhez!
  • Imádkozz az Istenről szóló igazságokról! Imádkozz aszerint, amit a Biblia Istenről mond – a jóságáról, a tökéletességéről és az igazságosságáról. Ezek a témák mind megtalálhatóak a Bibliában.
  • Imádkozz Istenhez az ígéreteiről! Nem tudom megmondani, hányszor imádkoztam így: „Istenem, szükségem van arra, hogy betartsd a szavadat. Szükségem van arra, hogy megtedd, amit megígértél.” Aztán elmondom imámban Isten egyik ígéretét, amelyet megjegyeztem.

Ragaszkodj hozzá, hogy minden egyes nap tanulmányozd Isten Igéjét, hogy Jónáshoz hasonlóan Isten Igéje alapján imádkozhass! S amint ezt teszed, Isten visszahozza a reményt az életedbe.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit tehetnél annak érdekében, hogy jobban megismerkedj a Bibliával, s így könnyebben imádkozhass Istenhez a Szentírás alapján?
  • Mely igeverseket találod különösen megnyugtatónak, amikor el vagy csüggedve?
  • A ma taglalt háromféle imádság közül – siralmak, igazság Istenről, Isten ígéretei – melyik lenne szerinted a leghasznosabb számodra az imádkozáshoz jelenleg? Miért?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.08.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása