Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan bízzunk Isten időzetésében a fájdalmas pillanatokban?

2020. augusztus 20. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Gondolataim teljesen különböznek a te gondolataidtól, mondja az ÚR. És utaim jóval távoliabbak, mint amit el tudsz képzelni. Amiként a menny sokkal magasabban van a földnél, úgy az én utaim sokkal magasabbak a te utaidnál, és gondolataim jóval magasabbak a te gondolataidnál” (Ézs 55,8–9 NLT fordítás).

Amikor fájdalmas helyzetben vagy, és imádkozol, de nem érkezik a válasz, akkor fel kellene adnod? Nem. Az a munkád, hogy folytasd az imádkozást, és bízzál Isten válaszában, mert tudod, hogy mindent, amit az életedben tesz, vagy engedi, hogy megtörténjen, a javadra fogja fordítani. Elfogadod a „Nem”, a „Lassan!”,  a „Növekedj!” vagy a „Menj!” választ, mert tudod, hogy Isten jó Atya, még akkor is ha fájdalmas helyzetben vagy.

Ha egy orvos műtétet végez, és felvág téged, az némi fájdalommal jár. De ha a műtét megmenti az életedet, akkor mondanád azt, hogy ő egy rossz orvos? Nem, mert éppen megmentette az életedet.

Amikor Isten nem azonnal vet véget a fájdalmadnak, akkor azt mondja neked abban a pillanatban: „Kegyelmem elegendő számodra, és képes vagy kezelni egy kis fájdalmat – és még sok fájdalmat az életedben –, mert én veled vagyok, és mindezt a javadra fogom fordítani.”

Sok fájdalom ért életem folyamán. Tény, hogy szinte minden, amit tanultam, fájdalmon keresztül történt. Semmit sem tanultam élvezet által. Csak nagyon keveset tanultam a siker által. De rengeteg tanultam a fájdalom által. Istent sokkal jobban érdekli, hogy Isten embere legyek, mint hogy kényelmesen éljek. És Istent jobban érdekli, hogy téged Isten emberévé tegyen, mint hogy rövid távon kényelmes életed legyen. Kényelmesen létezel majd az egész örökkévalóságban, a mennyben.

A Szentírásban azt olvassuk: „Gondolataim teljesen különböznek a te gondolataidtól, mondja az ÚR. És utaim jóval távoliabbak, mint amit el tudsz képzelni. Amiként a menny sokkal magasabban van a földnél, úgy az én utaim sokkal magasabbak a te utaidnál, és gondolataim jóval magasabbak a te gondolataidnál” (Ézs 55,8–9 NLT fordítás).

Miközben egy szinten imádkozol, Isten sokkal magasabb szinten gondolkozik az életedről és egy sokkal távolabbi szemszögből. Jót akar tenni az életeddel, jobban, mint te magad.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit tanultál az átélt fájdalmak által?
  • Jézus követőjeként miért létfontosságú növekedni, és hozzá hasonlóvá válni?
  • Hogyan tudsz bátorítani valakit, aki most fájdalmas időszakon megy keresztül, és imái megválaszolására vár?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.08.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása