Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A kulcs a kiegyensúlyozott élethez: Jézus

2020. augusztus 22. 03:00 - Anika Enikő

„Keressétek először az Isten országát és az ő akaratát, majd minden más szükségetek is betöltődik” (Mt 6,33 NCV fordítás).

Ha valóban kiegyensúlyozott életet szeretnél élni, akkor csupán egyetlen egy ember van a történelemben, akit mintaként magad elé állíthatsz, és ő Jézus. Ha ő áll az életed középpontjában, akkor az életed kiegyensúlyozottabb lesz.

Gondolj úgy az életedre, mintha ez egy kerék lenne. A keréknek a központja a kerékagy. Az életed minden küllője, amelyek a kapcsolataidat jelentik, a családodat, a munkádat, a céljaidat, ebből a középpontból ered. Mi mindannyian egy bizonyos középpont köré építjük az életünket. A kérdés az, hogy mi is ez a középpont. A családod jelenti a középpontot, a munkád vagy a pénz?

Vagy Jézus?

Honnan tudhatod meg, hogy mi köré építed az életedet? Vess egy pillantást azokra a dolgokra, amikről és amikre a leggyakrabban gondolsz. Ezek azok, amik vezetnek és motiválnak téged.

Az életed középpontja kritikus tényező a kiegyensúlyozott élet kialakításához. A szilárd középpont szilárd élethez vezet. A gyenge, laza középpont gyenge élethez vezet. Amikor az emberek azt mondják nekem, hogy az életük szétesett, akkor számomra ez azt jelenti, hogy hiba van a középpontban, és Isten helyett valami más foglal ott helyet.

A középpont nem csupán megteremti a stabilitást, hanem irányítja, és befolyással bír minden másra az életünkben. Bármi is az, amit az életed középpontjába helyezel, az képezi és adja az erődnek a forrását is. A kerék ereje mindig a közepéből kifelé fordul, soha nem fordítva.

Tedd Jézust az életed középpontjába, és ő gondoskodni fog a stabilitásról, az irányításról és a szükséges erőről. A Biblia ezt mondja: „Keressétek először az Isten országát és az ő akaratát, majd minden más szükségetek is betöltődik” (Mt 6,33 NCV fordítás).

Amikor úgy döntesz, hogy Jézust teszed az életed középpontjába, akkor minden más terület, a család, a munka, a célkitűzések egyensúlyt fognak találni benne. Isten vezetni fogja az életedet, hatással lesz rá, megerősíti és stabillá teszi.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
  • Ha úgy tekintesz az életedre, mintha az egy kerék lenne, akkor mi lenne a középpontban?
  • Mik a legnagyobb zavarok, amelyek visszatartanak a kiegyensúlyozott élettől?
  • Mit gondolsz, hogy mi jelenti a legnagyobb akadályt arra nézve, hogy Jézust tedd az életed középpontjába?
*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.08.15.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása