Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ötödik lépés egy krízisben: köszönd meg Istennek a szeretetét és az ígéreteit!

2020. augusztus 30. 03:00 - gabormel

cross_1.jpg

„Uram, te nagy és döbbenetes Isten vagy! Te mindig teljesíted szövetségedet, és megtartod kifogyhatatlan szereteted ígéreteit azoknak, akik szeretnek téged és engedelmeskednek parancsaidnak” (Dán 9,4 NLT fordítás).

Krízishelyzetben nincs fontosabb dolog az imádkozásnál. Ahogy tanultuk, Dániel próféta könyve 9. fejezete kiváló ima-mintát ad nekünk, amikor az élet legnehezebb időszakaiban járunk.

Már megtanultuk, hogy hagyjuk, hogy Isten szóljon hozzánk, mielőtt mi beszélnénk vele; összpontosítsuk figyelmünket Istenre, és keressük őt; szenvedélyesen fejezzük ki vágyainkat; és bizonyítsuk be, hogy komolyak a szándékaink.

Meg kell köszönnünk Istennek szeretetét és ígéreteit is.

Dániel ezt a 9. fejezet 4. versében így írja le: „Uram, te nagy és döbbenetes Isten vagy! Te mindig teljesíted szövetségedet, és megtartod kifogyhatatlan szereteted ígéreteit azoknak, akik szeretnek téged és engedelmeskednek parancsaidnak” (NLT fordítás).

Lehet, hogy ez az utolsó dolog, amit krízishelyzetben tenni akarsz. Meglehet, hogy mérges vagy Istenre, és csalódtál benne. De éppen ezért szükséges ezt megtenned. Szükséged van arra, hogy megváltozzon a szemléleted.

Néhány verssel később ezt olvashatjuk: „Az ÚR, a mi Istenünk irgalmas és megbocsátó, még akkor is, ha mi fellázadtunk ellene” (Dán 9,9 NLT fordítás).

Hálásnak kellene lennünk, hogy Isten hűséges még akkor is, amikor mi nem vagyunk azok. Isten mindig megtartja az ígéreteit.

És Isten a krízised idején is meg fogja tartani azokat. Nem fog elhagyni téged. Mutasd meg Istennek, hogy tudatában vagy ennek! Tudasd vele, hogy bízol benne!

Az imádság fontos része, hogy Isten mindig válaszol válság idején.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért nehéz köszönetet mondani Istennek krízis idején?
  • A hála hogyan tudja megváltoztatni a szemléletedet?
  • Milyen dolgokért lehetsz hálás válság idején?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.08.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása