Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten arra használja a problémákat, hogy növekedjünk általuk

2020. szeptember 18. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Ezek a kis problémák segítenek felkészülni az örökkévaló dicsőségre, amely minden problémánkat semmissé fogja tenni” (2Kor 4,17 CEV fordítás).

Isten mindent felhasznál – még a világjárványt is, amelyben jelenleg vagyunk –, hogy segítsen a jellemünk fejlődésében. Felhasználja a problémákat az éretté válásunkhoz. Jakab így ír erről: „Testvéreim, legyetek nagyon boldogok, amikor különböző módokon tesztelnek titeket! Tudjátok, hogy a hiteteknek az effajta tesztelése kitartást fog eredményezni. Tarts ki addig, amíg a tesztelés véget ér! Aztán érettekké és készekké váltok, és semmi másra nem lesz szükségetek" (Jak 1,2–4 GW fordítás).

Fáradtnak és kimerültnek érezheted magadat azért, ahogyan a COVID-19 befolyásolja az életedet és azok életét, akiket szeretsz. Ez az az időszak, amikor Istenre kell nézni, a hitedet belehelyezni, és bízni abban, hogy még mindig ő irányít.

Ő a remény Istene, és az ő reménye nem fog csalódást okozni. Idővel meglátod majd, hogy Isten fel tudja használni még ezt a világjárványt is úgy, hogy erősebbé tegyen, és hogy fejlessze a lelki izmaidat.

Pál levele a rómaiakhoz 8. fejezetének 28. versében erre tanít a Biblia: „Tudjuk, hogy Isten mindent fel tud használni arra, hogy javára forduljon azoknak, akik Istent szeretik és az ő elhívatásának élnek” (NLT fordítás).

Isten célja, hogy felkészítsen téged a földön az örökkévalóságra. Ez az élet felkészítés egy másikra. Most a bemelegítésnél tartunk! Bizonyára kevesebb, mint száz évet élsz a földön, de több billió éven át fogsz majd az örökkévalóságban – és az is még csak a kezdet lesz!

A ma problémái tesznek késszé az örökkévalóságra, amelyet most még csak el sem tudsz képzelni.

Pál második levele a korinthusiakhoz 4. fejezetének 17. versében ezt írja: „Ezek a kis problémák segítenek felkészülni az örökkévaló dicsőségre, amely minden problémánkat semmissé fogja tenni” (CEV fordítás).

A ma problémái súlyos tehernek tűnhetnek. De semminek fognak tűnni majd a mennyországban.

Tarts ki ebben a reménységben, amikor fáradtnak, túlterheltnek érzed magadat, vagy csak úgy egyszerűen feladnád! Isten a mennyben vele töltött örökkévalóságra készít fel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan segít kitartóbbá válni az a tudat, hogy a problémáid az örökkévalóságra készítenek fel?
  • Hogyan segítettek a nehéz időszakok a lelki növekedésben neked vagy valaki másnak, akit ismersz?
  • Hogyan tapasztaltad meg, hogy a remény csak Istentől érkezik?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.09.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása