Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi a siker valójában?

2020. október 04. 03:00 - nagynikoletta

breathing_sunrise.JPG

„Mert Krisztusban lakik Isten egész teljessége emberi testben. Tehát ti is a Krisztussal való egyesülésetek révén teljesedtek be, aki a feje minden uralkodónak és hatalmasságnak” (Kol 2,9–10 NLT fordítás).

A legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy valójában mi a siker. Egyesek szerint azt jelenti, hogy sok pénzt keresel. Azonban kereshetsz rengeteg pénzt, és lehetsz abszolút sikertelen. Vannak, akik szerint azt jelenti, hogy híres vagy. De lehetsz híres, és teljesen elszalaszthatod az élet értelmét. Mi tehát az igazi siker?

A Biblia szerint az igazi siker az, ha olyanná válsz, amilyenné Isten teremtett. Ez azt jelenti, hogy nem próbálsz meg valaki más lenni, vagy olyanná válni, amilyennek a szüleid szerették volna. Csak akkor érhetsz el igazi sikert, ha olyan emberként töltöd az életedet, mint amilyennek Isten teremtett téged.

Ha megpróbálsz valaki más lenni az életben, akkor bizonyosan kudarcot fogsz vallani, mert nem lehetsz senki más, csak önmagad. Légy olyan, amilyenné Isten teremtett! Légy az, aki Krisztusban vagy!

„Mert Krisztusban lakik Isten egész teljessége emberi testben. Tehát ti is a Krisztussal való egyesülésetek révén teljesedtek be, aki a feje minden uralkodónak és hatalmasságnak” (Kol 2,9–10 NLT fordítás).

Isten kétezer évvel ezelőtt emberi formában jött a földre, hogy Krisztusban teljessé válhass. Ez azt jelenti, hogy Jézus tekintélye és hatalma révén mindennel rendelkezel, amire szükséged van.

Ha körülnézel, észre fogod venni, hogy te talán nem ugyanazokkal az adottságokkal, képességekkel vagy lehetőségekkel rendelkezel, mint más emberek, és ez frusztráló lehet, ha úgy gondolod, hogy sikeresnek lenni egyenlő azzal, hogy valaki mássá válsz.

Amikor megérted, hogy a sikeres élet az, hogy azzá válj, akivé Isten teremtett; akkor meg fogsz lepődni azokon a dolgokon, amelyeket Isten rajtad keresztül fog elvégezni!

Nincs másra szükséged ahhoz, hogy sikeres legyél az életben, mert a siker te vagy. Másként fogalmazva, sikeresnek lenni az életben azt jelenti, hogy önmagad vagy, az a személy, akinek Isten teremtett. Ne ragaszkodj ahhoz, hogy mások mit gondolnak rólad, helyette koncentrálj a te egyszemélyes közönségedre: Istenre! Isten megformált és felkészített téged, és Krisztusban mindent megadott neked, amire szükséged van ahhoz, hogy sikeres légy.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az egész életeden át hogyan határoztad meg a sikert?
  • Mit gondolsz, mi fog történni, ha képes vagy elengedni a világ elképzelését a sikerről, és helyette megragadod azt, amit a Biblia mond erről?
  • Milyen módon készített fel Isten arra, hogy sikeres légy?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.09.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása