Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit jelent valójában: megbánni?

2020. október 24. 03:00 - Besther

cloud-1867317_1920.jpg

„Bánjátok meg tehát bűneiteket [változtassátok meg belső éneteket – a régi gondolkodásmódotokat, bánjátok meg a múlt bűneit], és térjetek vissza [Istenhez – keressétek az ő életetekre vonatkozó célját] abból a célból, hogy bűneitek letörölhetők legyenek [eltakarhatók, teljesen kitörölhetők] abból a célból, hogy az felüdítő idők eljöhessenek az Úr jelenlétéből [amely helyreállít titeket, mint a hideg szél egy forró napon]” (ApCsel 3,19 AMP fordítás).

Valahol útközben a „megbán” szó negatív lett.

Amikor az emberek meghallják ezt a szót, akkor egy srác jut eszükbe, aki áll az utca sarkán kezében egy táblával, amin az áll, hogy „változz vagy égj”, mert közel a vég.

A világ elképzelése teljesen rossz a megbánás szó jelentéséről. A „megbán” valójában a legpozitívabb átalakító szó a világon.

A szó, hogy „megbán” csak azt jelenti, hogy megváltoztatod a gondolkodásod. Ez nem az, mikor nem csinálsz többé rossz dolgot. Az a megbánás eredménye. Ez azt jelenti, hogy eddig így gondolkodtál, de most már másképp gondolkozol.

Eddig bűnös gondolataid voltak, de most a megbocsátásra gondolsz. Korábban a kárhozatra és a csüggedésre gondoltál, de most a békére. Önzően gondolkodtál, de most másokra gondolsz először. Becsvágyóan gondolkodtál, de most arra gondolsz, hogyan tudnál szolgálni. Úgy gondolsz Istenre, amilyen ő valójában: kedves és szerető Apa. Úgy gondolsz magadra, ahogy Isten lát téged: értékkel és céllal. Olyan dolgokra gondolsz, amelyek valóban számítanak az életben.

A megbánás az, amikor újragondolod az életed azért, hogy az megegyezzen Jézus gondolkodásával. Amikor megbánod, és a sötétségtől a fény felé fordulsz, az nem azt jelenti, hogy többé már nem teheted azt, amit szeretnél. Azt jelenti, hogy csak olyan dolgokat teszel, melyek számítanak, mert az elméd már a fontos dolgokra figyel. Ez a legpozitívabb változás a világon.

Felfrissülésre van szükséged? Gyógyulásra van szükséged az élet fájdalmaiból, és újjáéledésre veszteség vagy kudarc után? Akkor csak megbánásra van szükséged. Amikor ezt megteszed, akkor Isten jelenlétébe fogsz jönni, és igazi örömöt, valamint békét fogsz tapasztalni. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Szerinted miért nem szeretik az emberek a megbánás gondolatát? Mit gondolnak, milyen hatással lesz az életükre?
  • Milyen lehet Isten jelenlétében felüdülni?
  • Nézd meg Az apostolok cselekedetei 3. fejezetének 19. versét! A megbánás miért foglalja magába az Istenhez való visszatérést?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.10.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása