Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ez nem rólad szól

2020. november 20. 03:00 - Anika Enikő

arrows.JPG

„Nem magunkat hirdetjük, hanem Krisztus Jézust, az Urat. Mi a szolgáitok vagyunk Jézusért” (2Kor 4,5 GW fordítás).

Minél inkább énközpontú életet élsz, annál inkább hajlamos leszel a csüggedésre. Valahányszor elfelejted, hogy ez nem rólad szól, büszkévé, félénké vagy keserűvé válsz. Ezek az érzések mindig csüggedéshez vezetnek, mert téged tartanak a középpontban.

Pál második levele a korinthusiakhoz 4. fejezetének 5. versében ez áll: „Nem magunkat hirdetjük, hanem Krisztus Jézust, az Urat. Mi a szolgáitok vagyunk Jézusért” (GW fordítás).

Ez nem rólad szól! Isten teremtett téged erre a földre, és van egy üzenete, amelyet rajtad keresztül akar kijelenteni a világnak. Ám az életed üzenete nem rólad szól, hanem Jézus Krisztusról.

Ezt a négy szót választottam – „Ez nem rólad szól” –, amivel a Céltudatos élet című könyvet kezdtem, mert ez a leginkább ellenkultúrális üzenet, amit a mai világban adni lehet. A társadalomban szinte minden – a dalok, a videójátékok, a tévéműsorok, a hírek és a hirdetések – azt sulykolja, hogy először magadra kell gondolnod.

Néha azt kívánom, bárcsak ne tettem volna bele ezt a mondatot a könyvbe, mert nem is sejtettem, hogy életem végéig folyamatosan tesztelve leszek emiatt a kifejezés miatt. Naponta 20 alkalommal el kell ismételnem magamnak! Amikor valaki megdicsér, kritizál, rosszul ítél meg, vagy nem ért egyet velem, emlékeztetnem kell magam: „Ez nem rólam szól.” Miért? Mert amikor magamra koncentrálok, el fogok csüggedni.

Ehelyett, ahogy Pál mondja a mai igeversben, szolgák vagyunk Jézusért. Ez azt jelenti, hogy motiváltak vagyunk arra, hogy másokat szolgáljunk azért, amit Jézus tett értünk.

Istent mindig jobban érdekli, hogy miért csinálod azt, amit éppen csinálsz, mint amit valójában csinálsz. Törődik a szíved motivációval. Az, hogy miért csinálsz valamit, mindig meghatározza, hogy meddig fogod csinálni. Ha önző törekvés motivál, az soha nem lesz elég jó. Végül elcsüggedsz, és abbahagyod.

De ha az ösztönöz téged, hogy azért tégy valamit, hogy az előmozdítsa az evangéliumot, és dicsőítse Jézust, akkor megkapod azt a bátorítást, amire szükséged van ahhoz, hogy nyomon kövesd a folyamatot.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan ösztönöznek a hozzád legközelebb álló emberek, hogy másokat szolgálj Krisztushoz hasonló alázattal?
  • Hogyan motiválja Jézus irántad érzett szeretete benned azt, hogy jobban gondolj másokra, mint önmagadra?
  • Hogyan bátorít Isten téged, amikor megfelelő motivációval rendelkezel?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.11.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása