Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Csak Isten tudja betölteni minden szükségedet

2020. november 28. 03:00 - FodorImi

religion-3452582_1920.jpg

„Nincs meg, amit akartok, mert nem kéritek Istentől” (Jak 4,2 NLT fordítás).

A családodban, barátaiddal vagy a munkahelyeden a veszekedések egyik legfőbb oka, hogy elvárod az emberektől az életed szükségleteinek betöltését, melyeket csak Isten tud betölteni. Ez gyakran a házasságban a legnyilvánvalóbb, de igaz minden kapcsolatra. Keresed az embereket, akikben megbízhatsz, akik jól ismernek téged. Aztán kezded elvárni tőlük, hogy elégítsék ki érzelmi és lelki szükségeidet.

Általában az emberek, amikor házasság előtt állnak, úgy gondolnak a jegyesükre, amint akinek be kellene tölteni, és be is akarja tölteni minden szükségüket. Végül is kiegészítitek egymást, igaz? Nem gondolod, hogy ez éppenséggel irreális, igazságtalan és csak súlyos frusztrációba fog vinni? A párod nem Isten. A legjobb barátod nem Isten. A munkatársad nem Isten. Egyikük sem ismer téged úgy, mint Isten. Egyikük sem tud gondoskodni rólad úgy, mint Isten. Ők is megtört emberek, éppúgy, mint te.

Itt az ideje, hogy megváltoztasd az elvárásaidat, hogy a csalódottságod ne vezessen további konfliktusokhoz és vitákhoz a kapcsolataidban.

Mit kellene tehát tenned ahelyett, hogy valaki mástól várnád minden érzelmi, lelki és fizikai szükséged betöltését? Imádkoznod kellene értük!

„Nincs meg, amit akartok, mert nem kéritek Istentől” (Jak 4,2 NLT fordítás).

Amikor Isten helyett más emberektől várod, hogy betöltsék a szükségeidet, az kielégítetlenséghez, csalódottsághoz vezet. Ez pedig veszekedésekhez. Ha nem imádkozol, és nem kéred Istent, hogy lásson el mindazzal, amire szükséged van, akkor több időt fogsz vitákban tölteni. Ha nem imádkozol érte, akkor küzdeni fogsz érte. Nincs meg, mert nem kérted Istentől.

Ha szükséged van valamire, először ne a házastársadra nézz, se a barátodra, hogy adja meg. Menj Istenhez először. Ő már tudja, mire van szükséged, és kész megadni neked. Csak kérned kell.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Melyek azok a szükségeid, amiket a párodtól vártál, hogy betöltse, és ez nézeteltéréshez vezetett? És hogy állsz a legjobb barátoddal? A munkatársaiddal?
  • Milyen szükségeidet várod Istentől, hogy megadja? Hogyan tükrözik az imáid a belé vetett bizalmadat, hogy ő ellát azzal, amire szükséged van?
  • Mit gondolsz, miért várja Isten, hogy imádkozz a szükségeidért, amikor ő már tudja, mire van szükséged?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.11.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása