Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megígéri, hogy minden szükségedet betölti

2020. december 10. 03:00 - ReveSz

person holding red and white box

„Azt akarom, hogy rendelkezzetek a jóval, ami az adásból származik... Az én Istenem használni fogja az ő csodálatos gazdagságát Krisztus Jézusban, hogy megadjon nektek mindent, amire szükségetek van” (Fil 4,17.19 NCV)

Isten azt ígéri a Bibliában, hogy ha megtanulsz úgy adni, mint ő, akkor minden szükséged be lesz töltve.

Túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen? Lehet. De ha a Biblia mondja, akkor elhiheted! Isten azt mondja, hogy ha őt helyezed az első helyre a pénzügyeidben, és megtanulsz nagylelkűnek, bőkezűnek és nyitott szívűnek lenni, akkor minden szükséged be fogja tölteni.

Pál azt mondja: „Azt akarom, hogy rendelkezzetek a jóval, ami az adásból származik... Az én Istenem használni fogja az ő csodálatos gazdagságát Krisztus Jézusban, hogy megadjon nektek mindent, amire szükségetek van” (Fil 4,17.19 NCV).

Isten azt ígéri, hogy minden szükségedet betölti – nem pedig azt, hogy minden mohóságodat. Természetesen különbség van aközött, hogy időnként mit gondolsz, és mire van valójában szükséged. Hála Istennek, ő tudja a különbséget. Ő szeret téged, és biztosra akar menni abban, hogy nem szenvedsz semmiben sem hiányt: érzelmileg, testileg, lelkileg és mentálisan sem. Viszont abban is biztos szeretne lenni, hogy megtanuld, hogyan válj olyanná, mint ő. Ő pedig nagylelkű.

A Biblia azt mondja Pál második levele a korinthusiakhoz 9. fejezetének 7. versében: „Mindegyikőtöknek el kell döntenie a szívében, hogy mennyit ad. Ne vonakodva, vagy nyomás hatására adjatok! »Mert Isten azt az embert szereti, aki szívesen ad«” (NLT).

Senkinek nem kellene megmondania, hogy mit adj. A te döntésed, hogy mi számodra a nagylelkűség. Isten azt szereti, amikor azért adsz, mert te magad szeretnél, az iránta való szeretetből, és a vágyból, hogy olyan legyél, mint ő.

Az emberek gyakran mondják: „Addig adj, amíg nem fáj!” Nem! Addig adj, amíg jó érzés! Addig adj, amíg örömtelivé tesz! Ne vonakodva adj! Ne nyomás miatt adj! Isten a szívesen adót szereti.

Ez az előfeltétel. Most pedig, itt az ígéret: „És Isten nagylelkűen el fog látni mindennel, amire szükségetek van. Akkor mindig rendelkezni fogtok mindennel, amire szükségetek van, és sok fölösleggel, hogy megosszátok másokkal" (2Kor 9,8 NLT).

Isten nem engedett meg magának semmiféle mozgásteret ebben az ígéretben. Neki nincs rá szüksége! Ő képes ellátni mindennel, amire szükséged van, és még többel. Arra vár, hogy lássa, hogy szívesen, nagylelkűen és spontán adsz – szívből.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Hogyan néz ki számodra, hogy nagylelkű és áldozatos vagy az adásoddal?
  • Írd le a nagylelkű adás során tapasztalt öröm egy részét! Mit gondolsz, miért hozott örömöt?
  • Mire van szükséged, mivel lásson el téged Isten? Hogyan adhatnál többet abból a dologból, hogy így Isten megsokszorozza azt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása