Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha a szeretet a motivációd, akkor nincs félelem

2020. december 13. 03:00 - gabormel

unnamed.jpg

„Ahol Isten szeretete van, ott nincs félelem, mivel Isten tökéletes szeretete elűzi a félelmet” (1Jn 4,18 NCV fordítás).

Sokan gondolják azt, hogy a félelem ellentéte a hit. De ez nem igaz! A félelem ellentéte a szeretet.

A szeretet a félelemmel szemben halad. Amikor a szeretet betér a szíved bejáratán, akkor a félelem a hátsó ajtón távozik. Nem félhetsz és szerethetsz egyszerre – ez nem lehetséges valódi szeretettel. Amikor a szereteted valódi – Isten szeretete -, akkor nem kell félned.

Az emberek nem a hit miatt futnak be egy lángoló épületbe, hogy megmentsék a gyerekeket. Ezt a szeretet miatt teszik. A szülők az életüket kockáztatják, hogy megvédjék a családjukat, mivel szeretik a gyermekeiket.

Ha a szeretet motiválja mindazt, amit teszel, akkor a félelem eltűnik.

„Ahol Isten szeretete van, ott nincs félelem, mivel Isten tökéletes szeretete elűzi a félelmet” (1Jn 4,18 NCV fordítás).

Amikor a félelem kezd eluralkodni rajtad – talán idegeskedsz valami miatt, amit meg kell tenned -, abban a pillanatban szünetet kell tartani! Ekkor koncentrálj arra, hogy Isten mennyire szeret téged. Lehet, hogy hangosan kell figyelmeztetni magad erre: „Istenem! Te igazán szeretsz engem! Mellettem állsz. Azt akarod, hogy sikeres legyek ebben. A te erőddel és szereteteddel fogom megvalósítani ezt.”

Isten nem akarja, hogy elbukj. Azt akarja, hogy sikeres legyél abban, amit csinálsz, és megvalósítsd a célodat. Amikor a szeretetére koncentrálsz, nem fogsz félni. A tökéletes szeretet elűz minden félelmet.

Amikor minden hétvégén több ezer ember előtt beszélek, nem félek. Miért? Mert két dolgot teszek: Isten irántam érzett szeretetére gondolok, majd az egyházi családom iránti szeretetemre koncentrálok. Ők nem egy közönség, amelytől tartani kell, ők egy család, akiket szeretni kell. Amikor prédikálok, az irántuk és Jézus iránt érzett szeretetem legyőzi minden félelmemet, ami esetleg előfordulhat.

Amikor félsz, teljesen magadra koncentrálsz. Ez nem szeretet! Mikor szeretsz, nem magadra fókuszálsz, hanem arra, amire más embernek szüksége van.

Minél inkább szeretsz, annál kevésbé félsz. Tehát, ha a szeretetet teszed a motivációddá mindenben, amit teszel, már nem fogsz félni megtenni azt!

Tedd a szeretetet a motivációddá, és lépj szembe a félelmeddel!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért könnyebb önmagunkra koncentrálni más emberek helyett?
  • Mi az egyik legnagyobb félelmed az életedben betöltött küldetésed megvalósításával kapcsolatban? Mit árul el a félelmed a motivációddal kapcsolatban?
  • Szerethetsz valakit, amikor magadra fókuszálsz? Miért igen, miért nem?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása