Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szavában bízz, ne a félelmeidben!

2020. december 26. 03:00 - Lilla:)

bible-4179472_1920.jpg

„Istenem, azt akarom tenni, amit te akarsz” (Zsolt 40,8 NCV).

Folytatjuk a karácsony három bölcs asszonyának megismerését. Ma Máriát ismerheted meg, a fiatal nőt, aki Jézus anyja volt. Ő megmutatta, hogy a kora ellenére is bölcs volt, amikor úgy döntött, hogy Isten szavában bízik a félelmei helyett.

Képzeld magad Mária helyébe! Nem volt több, mint 16 éves, amikor az angyal közölte vele, hogy fia fog születni – annak ellenére, hogy sosem volt férfival.

És ki a baba apja? Isten.

Képzeld el, milyen rémisztő lehetett ez Mária számára!

Először is a kritikáktól való félelem: „Hogy fogom ezt elmondani az anyukámnak?”

Utána az alkalmatlanságtól való félelem: „Hogyan lehetnénk mégis pont én Isten fiának az anyja?”

Majd természetesen szembe kellett nézni a változástól való félelemmel is: „Hányféleképpen fogja ez az egész megváltoztatni az életemet?”

Nem hibáztathatod Máriát amiatt, hogy megijedt.

Az angyal azt mondta Máriának: „Isten megtehet mindent!” (Lk 1,37 ICB).

Mária ismerte Isten szavát. Lukács könyvében olvashatjuk az énekét, amiben az Ószövetség verseiből is idéz. Olyannyira ismerte a Bibliát, hogy egy dalt is tudott írni róla.

Tehát, amikor az angyal eljött hozzá, Mária végiggondolta mindazt, amit Istenről tud: „Isten szeret engem. Isten engem választott. Isten velem van. Istennek semmi sem lehetetlen. Kezelni tudom majd, mert nem az én erőmre van hozzá szükség, hanem Isten jelenlétére.”

Ezek után úgy döntött, hogy hisz Isten szavában a saját félelmei felett. Azt mondta: „Igen, most már látom: az Úr lánya vagyok, készen arra, hogy őt szolgáljam. Történjen minden úgy velem, ahogy te mondod” (Lk 1,38 The Message).

Mária mindent feladott Isten akaratáért. Olyan volt, mint Dávid király, aki azt mondta: „Istenem, azt akarom tenni, amit te akarsz” (Zsolt 40,8 NCV)

A bölcs ember azt mondja: „Bármit is akar tenni Isten az életemmel, benne vagyok. Nem értem ezt, de az ő akarata szerint cselekszem.”

A Biblia azt mondja: „Mária megbecsülte [a dolgokat, amiket Isten mondott neki], és továbbra is gondolkodott azokon” (Lk 2,19 NCV).

Isten megáldotta Máriát, mert őt választotta a félelmei helyett. Azt várja, hogy te is hasonlóan tegyél.

Az idei karácsony időszakában talán még bizonytalanabbnak tűnik minden, mint eddig bármikor. Isten azonban azt akarja, hogy bölcs legyél, bízz az ő szavában és lépj túl a félelmeiden!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A félelmeid milyen rombolást képesek véghez vinni az életedben?
  • Mik a legnagyobb félelmeid, amikkel jelenleg szembe kell nézned?
  • Mit mond a Biblia ezekről a félelmekről?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása