Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A mi hatalmas, mégis szelíd Megváltónk

2021. január 01. 03:00 - Deltajulietttango

nativity-3674785_1280.jpg"Hát nem tudod, hát nem hallottad? Örökkévaló Isten az ÚR, ő a földkerekség teremtője! Nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen. Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.” (Ézsaiás 40,28-29)

Tudtad, hogy már születésed előtt több ezer évvel is pontosan tudta Isten, mire van szükséged? Isten tudta, hogy további erőre lesz szükséged, hogy ne add fel.

Isten tudta, hogy neked olyan nagy Megváltóra van szükséged, aki az egész világegyetemben sem fér el.

Isten tudta, hogy egy annyira gyengéd és gondoskodó Megváltóra van szükséged, hogy fordulhass majd Őhozzá fájdalom és szenvedés idején.

Évszázadokkal Jézus születése előtt Ézsaiás próféta megjövendölte, hogy Isten elküldi majd Fiát a Földre. Ez 700 évvel volt a legelső karácsony előtt!

Azt mondta nekünk, hogy a Megváltó egyszerre lesz hatalmas és emberközeli - és elég erős lesz ahhoz is, hogy megmentsen minket, ugyanakkor gyengéd és szeretetteljes is lesz.

És a legmegdöbbentőbb, hogy Isten azt mondja nekünk, hogy Jézusnak személyes kapcsolata lesz majd velünk.

Elképesztő jóslat.

Isten ezt mondja nekünk az Ézsaiás 40. fejezetében:

"Ereszd ki hát hangodat! Ne félj, hirdesd bátran Júda városainak: „Nézzétek, Istenetek jön!”. Az Örökkévaló Isten jön hatalmas erővel; erős kézzel uralkodik. .... Mint pásztor, úgy vezeti nyáját. Gondjukat viseli, karjára gyűjti a bárányokat, s ölébe veszi, s gyengéden vezeti az anyajuhokat a fiatalokkal." (Ézsaiás 40,9-11 TLB fordítás).

Ésaiás ismét nem csak Jézus szelídségét, hanem hatalmas erejét is megjósolta.

"Nézzétek: a nemzetek, olyanok, mint a vízcseppek egy vödörben. Csak annyit számítanak előtte, mint porszem a mérlegen! Finom porként emeli fel a szigeteket." (Ézsaiás 40,15 HCSB fordítás).

Ezután Ézsaiás emberközelire vált, és Jézus eljövetelét vonatkoztatta mai életünkre:

"Tekintsetek föl a magasba, és nézzétek: ki teremtette az ott levőket? Kivezeti seregüket szám szerint, mindnyájukat név szerint szólítja; olyan hatalmas és erőteljes, hogy egy sem mer hiányozni. ... Hát nem tudod, hát nem hallottad? Örökkévaló Isten az ÚR, ő a földkerekség teremtője! Nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen. Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi." (Ézsaiás 40,26, 28-29)

Nem tudom, Te milyen problémákkal küzdesz karácsonykor. Nem tudom, milyen terheket viselsz. Nem tudom, milyen bánatot, félelmet, szorongást vagy zavartságot érzel most, de ezt tudom:

A Te Teremtőd ott van a számodra - egy hurrikán erejével és egy 2000 évvel ezelőtt jászolban született csecsemő szelídségével.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj egy olyan megpróbáltatásra, amellyel életedben szembesültél, és amely Isten erejét igényelte. Hogyan vitt ez a tapasztalat közelebb Hozzá?
  • Hogyan volt nehézség idején fontos számodra az Isten szelídségének megértése?
  • Milyen gondolataid vannak most, amikor megérted, hogy Isten már régen születésed előtt ismerte az igényeidet, és azt tervezte, hogy Jézust küldi majd el ezek beteljesítéséért?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása