Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Használd ki az idődet!

2021. január 04. 03:00 - Lilla:)

ido.jpg

„A tőled telhető legjobb módon használd ki az idődet!” (Kol 4,5 ICB).

Ha készen akarsz állni arra, hogy Isten munkatársaként használjon, először is meg kell ismerned Jézus Krisztust. Azután úgy kell kihasználnod az idődet, hogy az örökkévalóságot tartod a szem előtt.

A Bibliában Pál levele a kolosséiakhoz 4. fejezetének 5. verse azt mondja: „A tőled telhető legjobb módon használd ki az idődet!” (ICB). Az idő a legértékesebb erőforrásunk. Sokkal, de sokkal értékesebb, mint a pénz. Szerezhetsz több pénzt, de több időt nem. Csak egy bizonyos meghatározott időtartam adatik ebben az életben.

Nem csinálhatsz időt. Nem kölcsönözhetsz időt. Nem tehetsz félre időt. Nem terjesztheted ki az időt. Csak használhatod azt. Mindannyiunknak ugyanannyi ideje van egy héten: 168 óra. Ha nem tanulsz meg jól gazdálkodni az időddel, akkor semmi mást sem tudsz majd jól irányítani az életedben, mert az időd az életed.

Isten látja, hogyan gazdálkodsz az időddel itt a földön, és ebből tudja eldönteni, hogy mit bíz rád majd az örökkévalóságban.

A Sátán egyik stratégiája, hogy túl sok elfoglaltságba visz bele jelentéktelen teendőkkel azért, hogy ne legyen időd az igazán fontos dolgokra, és ne tölthess időt azzal, hogy az örökéletre készülsz. Ha nem tud rávenni arra, hogy rossz légy, akkor elfoglalttá tesz.

A Biblia pontosan elmondja, hogyan kell bánni az időnkkel: „Az életem semmit sem ér számomra, hacsak arra nem használom, hogy befejezzem a munkát, melyet kijelölt számomra az Úr Jézus" (ApCsel 20,24 NLT).

Isten használni akar, de biztos akar lenni abban, hogy az idődet a legfontosabb dolgokba fekteted. Az örökkévalóság távlatában kell felhasználnod az idődet. Fel kell tedd magadnak a kérdést: „Mennyire számít majd öt vagy 10 év múlva az, amivel most töltöm az időmet? Mennyire számít ez az örökkévalóságban?” Válaszod alapján pedig újra kell tervezned, hogy mivel töltöd az idődet.

2021-ben ismét előtted áll 365 nap. Hogyan tudod felhasználni ezt az időt az öröklét távlatában?

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Nézd meg a naptáradat vagy a határidőnaplódat! Hány olyan dolgot tartalmaz, ami lényeges az öröklét szempontjából?
  • Mi az a munka, amit Isten rád bízott a földi életed idejére?
  • Milyen módon tudnád másképpen felhasználni az idődet, hogy teljesíthesd azt a feladatot, amit Isten adott neked?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása