Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Életed üzenetét egyedül te mondhatod el

2021. január 07. 03:00 - Tomes Lívia

uzenet.jpg

„A ti életetek visszhangozza Isten szavát... a ti Istenbe vetett hitetek eljutott mindenhová. Szükségtelen is erről bármit mondanunk: ti vagytok az üzenet!” (1Thessz 1,8 The Message).

Tudtad, hogy Isten téged különleges céllal helyezett a földre? Rajtad keresztül szeretne üzenni valamit a világnak. Ezt úgy hívjuk, hogy az életed üzenete.

Az új év kezdete tökéletes alkalom arra, hogy átgondold: mi a te életed üzenete, és elhatározd, hogy megosztod azt a körülötted élő emberekkel.

A Biblia azt mondja Pál első levele a thesszalonikaiakhoz 1. fejezetének 8. versében: „A ti életetek visszhangozza Isten szavát... a ti Istenbe vetett hitetek eljutott mindenhová. Szükségtelen is erről bármit mondanunk: ti vagytok az üzenet!” (The Message).

Amikor csak azt mondod: „Isten ezt teszi az életemben”, átadod életed üzenetét. Amikor azt mondod: „Imádkoztam ezért, és ez történt”, életed üzenetét adod tovább. Ha azt mondod: „Ez a problémám, amellyel küzdök, de Isten segít nekem megoldani”, akkor megosztod az életed üzenetét.

Csakis te oszthatod meg életed egyedi üzenetét. Senki más nem teheti meg helyetted. Ha nem osztod meg életed üzenetét, a világ becsap téged.

Isten téged akar használni. Miért? Mert a legjobb üzenetek a személyes üzenetek. A legerőteljesebb üzenetek emberektől érkeznek.

Nagyon örülök annak, hogy Isten meg szeretné osztani a szeretet üzenetét, nem e-mailben küldte el azt. Személyesen jött. Az Ige testté lett. Jézus Krisztus azért jött a földre, hogy megláthassuk, milyen az Isten.

Istennek van egy üzenete, amit el kell mondani a világnak. Ahelyett, hogy az égbe írná, rajtad keresztül szeretné megosztani másokkal.

Nem kell tökéletesnek lenned ahhoz, hogy megoszd életed üzenetét. Csak őszintének kell lenned: valódinak és hitelesnek. Azt mondhatod: „Nem értek mindent, de Isten ezt teszi az én életemben. Ezt a változást Jézus Krisztus tette.”

Ha nem osztod meg másokkal életed üzenetét, akkor talán soha nem hallanak arról, hogy Isten mit tehet értük is.

Mi a te életed üzenete?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi akadályoz abban, hogy bátran megoszd másokkal azt a változást, amit Jézus Krisztus tett az életedben?
  • Kik azok az emberek az életedben, akiknek hallaniuk kellene a reménység üzenetét ebben az új évben? Hogyan oszthatnád meg velük ezen a héten életed üzenetét részben vagy teljesen?
  • Szánj rá egy kis időt, hogy leírd életed üzenetét – azokat a dolgokat, amiket Jézus tett az életedben –, így készen állsz arra, hogy megoszd. Ennek tartalmaznia kell, milyen volt az életed Krisztus előtt, hogyan kezdtél hinni Krisztusban, és milyen az életed most Krisztus követőjeként.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása