Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mennyivel többre van még szükséged?

2021. január 18. 03:00 - csmsdvd

ezgif_com-resize_4.jpg

„Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mivel Isten ezt mondta: »Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged« (Zsid 13,5 NIV).

Manapság sok ember érzi bizonytalannak az anyagi helyzetét, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van a bankban. Sokan teszik fel a kérdést: Lesz munkám jövő héten? Mi történik a gazdasággal? Elegendő pénzem lesz ahhoz, amit az életemben el szeretnék érni?

Ha ezeket a kérdéseket teszed fel magadban, emlékezz Istennek A zsidókhoz írt levél 13. fejezetének 5. versében leírt  ígéretére: „Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mivel Isten ezt mondta: »Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged«” (NIV).

Észrevetted? Isten ígérete közvetlenül kapcsolódik az anyagi helyzetedhez. Azt mondja, nincs szükség arra, hogy a pénz szerelmese legyél. Elégedett lehetsz azzal, amid van. Nincs szükség a javak halmozására, mert Isten jelenléte mindig biztosítva van számodra. Isten szemmel tart, és mindig tudja, mire van szükséged. És mivel Isten a szeretet, ő sosem marad el tőled és sosem hagy el, akkor sem, amikor szükségben vagy.

Anyagiak tekintetében te miben bízol? Abban, ami a birtokodban van, vagy Isten jelenlétében?

Ha mindig a pénzre figyelsz, ha nehezedre esik tizedet adni vagy bőkezűnek, adakozónak lenni, akkor az hitetlenségre vall. Nem hiszed el, hogy Isten megtartja a sok-sok ígéretét, hogy gondodat viseli. Ezért úgy gondolkodsz, hogy az, amid van, nem elég.

De inkább úgy élj, hogy forgasd a fejedben Isten ígéreteit. Mihelyst ezt teszed, nem lesz szükséged a javak felhalmozására, mert Istenben bízol. És mindig kész leszel arra, hogy másoknak is adj a javaidból. Ez az egyetlen módja annak, hogy céltudatos életet élj!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, a járvány ideje alatt a keresztyéneknek fel kell halmozni készleteket? Miért igen, vagy miért nem?
  • Isten Igéjében milyen ígéretek vannak Isten jelenlétéről és gondviseléséről?
  • Mennyire mutatja meg a bankszámlád azt, hogy mibe helyezed a bizalmadat? Mennyire mutatja azt, hogy hiszel abban, hogy Isten gondoskodik rólad?

Inkább Jézusban bízzál, mint az anyagi javaidban!

A Biblia azt mondja, az igazi biztonság az Isten iránti bizalomból fakad, nem a saját gazdagságodban és saját képességeidben való bízástól. Az egyetlen módja, annak, hogy a mennybe jussál, hogy Istenben bízol, Fia, Jézus Krisztus által. Isten szeretetét nem tudod kiérdemelni és nem tudsz semmit tenni azért, hogy a mennybe juss. A Biblia ezt mondja: „Kegyelemből szabadultatok meg, a hit által – és ez nem önmagatoktól van, ez Isten ajándéka – nem a tetteiteknek köszönhetően, hogy senki se dicsekedhessen” (Ef 2,8–9 NIV).

Ha eddig nem bíztál Jézusban, és nem kötelezted el magad az ő követésére, miért várnál tovább? Ha készen állsz arra, hogy átlépd ezt a határvonalat, és elhatároztad, hogy hiszel Jézus Krisztusban és követed őt, mondd el ezt az imát:

„Drága Jézusom! Megígérted, hogy ha hiszek benned, mindent megbocsátasz, amit valaha rosszul tettem, meg fogom ismerni életem célját, és egy nap befogadsz majd engem örök mennyei otthonodba.”

„Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te vagy az én Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom bűneimet és bízom benned, akkor megmentesz. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség hit által, kegyelmedből van, nem pedig a tetteim révén. Uramként befogadlak az életembe. A mai napon életem minden részét átadom neked, és a jogot arra, hogy te irányítsd az életem.”

„Életem hátralévő részét arra szeretném használni, hogy téged szolgáljalak, ahelyett, hogy magamnak szolgálnék. Neked szentelem az életemet, és arra kérlek, ments meg és fogadj be a családod tagjai közé. A te nevedben imádkozom. Ámen!”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.01.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása