Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Légy irgalmas, mert irgalmasságot nyertél!

2021. január 24. 03:00 - ReveSz

Holy Bible

„Isten megáldja az irgalmasokat, mert ők irgalmasságot nyernek” (Mt 5,7 NLT).

Isten nem azt szeretné, hogy csak azoknak mutass könyörületességet, akiket kedvelsz, vagy azoknak, akik felé ezt könnyű megtenni. Isten azt szeretné, ha mindenki felé könyörületes lennél.

Hogy miért? Mert kegyelemre van szükséged ahhoz, hogy a mennybe juss. Jézus azt mondta: „Ha visszautasítod, hogy megbocsáss másoknak, Atyád sem bocsátja meg a vétkeidet” (Mt 6,15 NLT).

Az egyetlen út Isten kegyelmén és megbocsátásán keresztül Jézus Krisztus halála által vezet a tökéletes mennybe. De nem kaphatod meg azt, amit te magad nem vagy hajlandó megadni.

Nem engedheted meg magadnak, hogy felégesd azt a hidat, amely a mennybe vezet. Ha nem mutatsz kegyelmet, miért várod azt, hogy Isten mégis kegyelmes legyen hozzád?

Valakinek valamikor majd szüksége lesz a megbocsátásodra, mert mindannyian követünk el bűnöket, és ellenünk is vétkeznek. Amikor az a személy odamegy hozzád bocsánatot kérni (és még akkor is, ha ezt soha nem teszik meg), akkor az, ahogyan reagálsz rájuk, meg fogja megmutatni, hogy mit is hiszel Isten jellemét illetően.

El fog jönni az ítélet napja. Nem kell félelemben élned, de tudnod kell, hogy amit mondasz és cselekszel, az igenis számít. A szavaid és a tetteid számítanak itt a földön és akkor is, amikor már az életed itt véget ért. Azt mondja a Biblia: „Irgalmat kell mutatnod mások felé, különben Isten nem fog irgalmat adni neked, amikor megítél téged. De az, aki irgalmasságot mutat, félelem nélkül állhat meg az ítélet idején” (Jak 2,13 NCV).

Jézus ezt másképp fogalmazta a boldogmondásokban: „Isten megáldja az irgalmasokat, mert ők irgalmasságot nyernek” (Mt 5,7 NLT).

Isten kegyelmet kínál neked és mindenki másnak, akik segítségül hívják az ő nevét. Ha a tökéletes Isten képes ezt megtenni a bűnös világnak, akkor ezt te is megteheted annak, aki vétkezik ellened.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, Isten miért szeretné, hogy irgalmat mutass, ahogyan ő ezt már megtette veled? 
  • Mi tart vissza attól, hogy megbocsáss valakinek, aki megbántott téged?
  • Milyen módon áld meg téged Isten, amikor irgalmat mutatsz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.01.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása