Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Értsd meg: Isten a te oldaladon áll

2021. január 30. 03:00 - Deltajulietttango

birds-5380908_1280.jpg

„Isten dolgozik benned megadva neked a vágyat és a hatalmat, hogy azt tedd, ami kedves a számára” (Fil 2,13 NLT).

Nem számít, mivel fogsz szembenézni a jövő héten, nem egyedül fogsz szembenézni vele. Isten veled van, benned van, és érted van.

Pál levele a filippiekhez 2. fejezetének 13. verse mondja: „Isten dolgozik benned megadva neked a vágyat és a hatalmat, hogy azt tedd, ami kedves a számára” (NLT).

„Isten dolgozik benned.” A görög „energos” szó jelenti a munkát; ebből a szóból kaptuk az „energia” szót. Isten az energia mozgatórugója az életedben. Nem csak a te akaraterődön múlik. Nem csak a saját erődből működsz. Isten azt mondja, hogy megadja neked mindazt a hatalmat, amire szükséged van függetlenül attól, hogy mivel állsz szemben.

Ő nemcsak benned van, hanem veled is van. A Biblia azt mondja: „Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok. [...] Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek” (Jn 14,18.20). Ez azért ígéretnek nem rossz, ugye? A Biblia azt mondja, hogy Krisztus benned van, védve vagy Krisztus által, és megpecsételve a Szentlélek által. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy az ördög eljusson hozzád, át kell jutnia a Szentháromságon. Ez nemcsak nagyon jó védelem, hanem nagy félelem-oldó is.

Isten nemcsak veled és benned van, hanem Isten érted is van. Pál levele a rómaiakhoz 8. fejezetének 31. verse mondja: „Ha Isten értünk van, ki győzhet le minket?” (NCV fordítás).

Amikor a pásztorok a juhokat vezetik, az őrzőkutyáik hátul maradnak, és a juhok bokáját harapdálják, hogy azok jó irányba mozogjanak.

A Biblia szerint a te életedben ezek az őrző kutyák: Isten jósága és irgalma. Isten megadja neked azokat a dolgokat, amelyeket nem érdemelsz meg – ez az ő jósága. És nem adja meg neked azokat a dolgokat, amelyeket megérdemelsz – ez az ő irgalma.

Kelj fel minden reggel, és mondd: „Istenem, köszönöm, hogy ma velem leszel, bennem leszel, és értem leszel.”

Nem nagyszerű hír? Isten veled van, Isten benned van, és Isten érted van.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen az, amikor hozzáférsz Isten hatalmához, ami elérhető számodra?
  • Mikor kételkedsz leginkább Isten jelenlétében? Kérj Istentől hitet, hogy lásd őt munkálkodni az életedben!
  • Hogyan változik a nehéz helyzetről alkotott nézőpontod, amikor tudod, hogy Isten a te oldaladon áll?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.01.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása