Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan segít át Isten kegyelme a nehézségeken?

2021. február 02. 03:00 - Ivanyina Krisztina

isten_kegyelme_mindenre_elegendo.jpg

A célom az írással, hogy bátorítsalak és biztosítsalak arról, hogy amit tapasztalsz, az Isten kegyelmének része. Állj meg szilárdan ebben a kegyelemben! (1Pt 5,12 NLT).

Számos buktatóval kell szembenézned életed folyamán. De ettől függetlenül bármin is mész keresztül, mindig számíthatsz Isten kegyelmére.

A Biblia azt mondja: „A célom az írással, hogy bátorítsalak és biztosítsalak arról, hogy amit tapasztalsz, az Isten kegyelmének része. Állj meg szilárdan ebben a kegyelemben!” (1Pt 5,12 NLT).

Három alkalom van az életedben, amikor könnyű megbotlani, félreállni a versenyből és nem jutni el a célig. De ezeken a nehézségeken Isten kegyelmével túl fogsz jutni.

Isten kegyelme meg fog tartani a kísértések idején. A kísértés az első dolog, amely a bukásodat okozhatja. A Biblia azt mondja: „Isten hűséges. Nem fogja megengedni, hogy a kísértés nagyobb legyen, mint amit el tudsz viselni. Amikor kísértésnek vagy kitéve, Isten meg fogja mutatni a módját, hogy hogyan juss túl rajta (1Kor 10,13 NLT).

Isten azt mondja: „Biztosítom az el nem múló kegyelmet, hogy mindig kiutat találj.” Ez jelentheti azt, hogy átkapcsolod a televízió csatornát. Jelentheti azt, hogy kifutsz az ajtón. Jelentheti azt, hogy megváltozik a gondolkodásmódod. De Isten fogja biztosítani a módját, ahogyan elmenekülhetsz a kísértés elől.

Isten el nem múló kegyelme segít, hogy szilárdan állj, amikor elfáradtál. Néha nem vagy kísértésnek kitéve. Néha csak kimerült vagy. Az élet gyakran fárasztó. Sok energiát igényel. Különösen akkor, amikor a helyes dolgot próbálod tenni ahelyett, hogy a könnyebb utat választanád.

De honnan meríted az erőt, amikor teljesen kimerültél? „Isten az, aki képessé tesz arra, hogy vele együtt szilárdan megálljunk Krisztusért. Megbízott minket, és elismert bennünket azáltal, hogy a Szentlelket a szívünkbe helyezte” (2Kor 1,21–22 NLT). Azáltal, hogy a Szentlélek a szívünkben él, megkapjuk az erőt ahhoz, hogy olyan dolgokat is képesek legyünk elvégezni, amelyekre saját erőnkből képtelenek lennénk.

Isten el nem múló kegyelme ad erőt, hogy tovább menj gondjaid között is. Vannak olyan problémák, amelyek – mindegy, mit teszünk – nem fognak eltűnni. Vannak olyan problémák az életben, amelyek váratlanul érnek, úgy érezzük, hogy nem érdemeltük meg őket, és ezek okozzák a legnagyobb fájdalmat.

Mit teszel ezekben a helyzetekben? Először is, abba kell hagynod a „ha csak” játékot, és ehelyett összpontosítanod Krisztusra és el nem múló hatalmára. Ézsaiás próféta könyve 41. fejezetének 10. versében azt olvassuk: „Ne aggódj, mert veled vagyok. Ne félj, mert én vagyok az Istened. Megerősítelek és megsegítelek, támogatni foglak és megmentelek” (NCV).

Emlékezz, hogy soha nem vagy egyedül és remény nélkül! Amikor kísértésnek vagy kitéve, kimerültél vagy problémáid vannak, számíthatsz Isten el nem múló kegyelmére, hogy megtart téged.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Hogyan segített át Isten kegyelme egy nehéz időszakon? 
  • Mi az a gyakorlati mód, amellyel kiterjesztheted Isten kegyelmét másokra? 
  • Mit gondolsz mit jelent a „ha csak” játék? Mikor használtad ezt a kifogást? 

(Daily Hope by Rick Warren, 2021.01.26.)

Szólj hozzá!
Címkék: kegyelem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása