Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan kapjuk meg azt a kegyelmet, ami átsegít a nehézségeken?

2021. február 03. 03:00 - Ivanyina Krisztina

a_voros-tenger.jpg

„Háromszor könyörögtem az Úrhoz, hogy vegye el tőlem. De ő azt válaszolta, hogy az én hatalmam ereje a gyengeségekben mutatkozik meg” (2Kor 12,8–9 NIV).

Mit teszel, amikor nem tudsz megoldani egy problémát, kibogozni egy rejtélyt, megváltoztatni a körülményeket vagy elfelejteni egy sérelmet? Átadod magad Isten soha el nem múló kegyelmének.

Isten felajánlja neked azt a kegyelmet, ami átsegít a kísértéseken, a feszült helyzeteken, a megpróbáltatásokon és a gondokon. A következő négy dolgot kell tenned, hogy megkapd ezt a kegyelmet.

Kiálts Istenhez segítségért! Amikor úgy teszel, mintha minden csak tőled függne, akkor kizárod Isten hatalmát az életedből. Be kell ismerned hiányosságaidat, és azt mondani: Istenem, én ezt nem tudom kezelni!” A Biblia azt mondja: „»Isten ellenzi a önteltséget, de kegyelmet ad az alázatosaknak.« Tehát bízd magad teljesen Istenre... Jöjj közel az Úrhoz, és ő is közeledni fog hozzád” (Jak 4,6–8 NCV).

Töltsd meg elmédet Isten szavával! Engedd, hogy Isten szavai megnyugtassanak, erősítsenek, betöltsenek, lecsendesítsenek és feltöltsenek energiával a folytatáshoz! Tedd ezt életed minden egyes napján! A zsoltáros így imádkozott: „A porban fekszem; újíts meg szavaiddal!” (Zsolt 119,25 NLT fordítás). Ha megtalálnád a megoldást magadban, már az megváltoztatna. Hát még, ha Istenre tekintesz. Ő az egyedüli, aki el nem múló erővel rendelkezik.

Fogadd el a támogatást az Istent követő személyektől! A Biblia azt mondja, hogyha segítjük egymást nehézségeink megoldásában, akkor Krisztusnak azt a törvényét követjük, ami azt mondja: „Szeresd felebarátodat, mint magadat!” Isten soha nem azt tervezte, hogy majd egyedül éled le az életedet. Gyengeségeink segítenek felismerni, hogy mennyire nagy szükségünk van egymásra. El kell fogadnod a segítséget az Istenhez közel álló emberektől.

Támaszkodj Isten ígéreteire! Körülbelül 5500 van belőlük a Bibliában, és arra várakoznak, hogy beteljesüljenek. Íme egy közülük: „Erőt ad a megfáradtaknak, és az erőtlen erejét megsokasítja. Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak és elesnek. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak el, járnak és nem fáradnak el“ (Ézs 40,29–31 NIV). Tartsd meg hitedet az Úrban, és összpontosíts a mennyre, ne csak a itt és mostra!

A Biblia azt mondja: „Háromszor könyörögtem az Úrhoz, hogy vegye el tőlem. De ő azt válaszolta, hogy az én hatalmam ereje a gyengeségekben mutatkozik meg” (2Kor 12,8–9 NIV).

Amikor olyan problémával nézel szembe, amit nem tudsz megoldani, ne add fel! Csak nézz fel!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mostanában milyen helyzetben van szükséged Isten el nem múló kegyelmére?
  • Isten ígéretei közül melyikre van szükséged az adott helyzetben?
  • Milyen támogatást tudnának nyújtani neked az istenfélő emberek?

Elfogadtad Jézust, mint Uradat és Megváltódat?

Isten soha el nem múló kegyelmére van szükséged ahhoz, hogy túljuss életed mindenfajta eseményén. De legfőképpen a megváltásodhoz van szükséged Isten kegyelmére.

A Biblia szerint egyikünk sem éri el az isteni tökéletesség mércéjét. Isten mégis szeret bennünket – még akkor is, ha bűnösök vagyunk. Valójában Isten annyira szeret minket, hogy megmutatta odaadó kegyelmét, és elküldte fiát, Jézust, aki megtisztít bűneinktől és bevisz minket Isten családjába.

Ha még soha nem fogadtad el Isten szeretetét, és nem hívtad be Jézust a szívedbe, azt akarom, hogy ezt a lehetőséget te is megkapd most. Megkaphatod Isten megváltást adó kegyelmes ajándékát az alábbi imádság elmondásával:

„Kedves Istenem, nem értek mindent, de köszönöm, hogy szeretsz. Köszönöm, hogy kegyelmedet terjeszted rám, és hogy nem azért küldted Jézust, hogy elítéljen, hanem hogy megmentsen.

Megvallom, hogy vétkeztem ellened, és beismerem, hogy szükségem van Jézusra mint megmentőmre. Szeretnék kapcsolatban lenni Jézussal. Követni akarom őt és azt tenni, amit ő kér tőlem.

Arra kérlek, hogy ments meg a múltamtól, bánataimtól, hibáimtól, bűneimtől, sebeimtől és függőségeimtől.

Kérlek, ments meg, hogy céljaidat követhessem! Szeretném tudni, hogy milyen céllal helyeztél erre a bolygóra, és be akarom teljesíteni azt, amire teremtettél engem. Meg akarom tanulni, hogyan szeresselek téged, hogyan éljek a te kegyelmedben, és hogyan tudok örökké a te családodhoz tartozni. A te nevedben imádkozom. Ámen!”

Ha elmondtad ezt az imádságot, kérlek, küldj egy emailt (angol nyelven) az alábbi  címre: Rick@PastorRick.com Rick pásztor szeretne bátorítani Jézussal való utazásod során, és küldeni neked néhány ingyenes kiadványt, amik segítenek az első lépésekben.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.01.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása