Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A bajban mutatkozik meg az igaz barát

2021. február 28. 03:00 - Erika1832

„Egy bajba jutott ember barátjának együttérzéssel kellene fordulnia hozzá, még akkor is, ha az elhagyja a Mindenható félelmét” (Jób 6,14 GW).

Tudod, mi a különbség egy barát és egy ismerős között? Akkor derül ki valakiről, hogy igaz barát-e, amikor válságba kerülsz. Amikor mindenki más eltávolodik tőled, az igazi barátok akkor jelennek meg az életedben.

Ha nem vagy biztos benne, hogy ki is igazán a barátod, várj a következő válságig. Az ismerőseid elég gyorsan el fognak tűnni. De az igaz barátaid mindig előkerülnek, bármi is történjék.

Tudtad, hogy a Biblia azt állítja, hogy az emberek még akkor is megérdemlik, hogy legyenek barátaik, ha hátat fordítanak Istennek? Jób könyve 6. fejezetének 14. verse azt mondja: „Egy bajba jutott ember barátjának együttérzéssel kellene fordulnia hozzá, még akkor is, ha az elhagyja a Mindenható félelmét” (GW).

Az első dolog, amire mindenkinek szüksége van egy válságban, a többiek. Szükséged van egy támogató csoportra – érett keresztény testvérekre, akik szeretnek téged, törődnek veled, megvigasztalnak, bátorítanak, támogatnak, odafigyelnek a szükségeidre és tanácsokat adnak neked. Az ilyen személyek szelíden visszaterelnek Jézushoz, amikor az élet nehézségei arra csábítanak, hogy add fel a hitedet.

Ezért beszélek mindig annak a fontosságáról, hogy legyenek közeli keresztény barátaid, akikre számíthatsz. Lehet, hogy egy kis csoport a gyülekezetből, vagy néhány barát, akikkel együtt tanulmányozod a Bibliát, vagy rendszeresen együtt imádkoztok.

Építs ki egy biztonsági hálózatot az életedben, így, amikor embert próbáló idők jönnek, valódi barátok, fognak körülvenni. Válságos helyzetben, ők lesznek az elsők, akikhez fordulhatsz.

Talán arra gondolsz: „Álljunk csak meg egy szóra!  Válságos időben először nem imádkozni kellene ahelyett, hogy más emberekhez fordulnánk?” Nos, igen, ez nagyszerű, ha így tudsz tenni. De az igazság az, hogy egy válsághelyzetben gyakran olyan stressz és sokk érhet, hogy azt sem tudod, mit imádkozz. Ezen a ponton van szükséged másokra, akik imádkoznak érted.

Szükséged van az igaz barátaidra, aki azt mondják: „Imádkozni fogunk érted. Hinni fogunk érted. Ott leszünk veled. Bármi történjen is.”

Döntsd el, hogy a ma bajba jutott keresztény testvéreidnek igaz barátja leszel! És amikor te élsz meg nehéz időket, azon kapod magad, hogy ugyan ezek az emberek fognak támogatni téged.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Vannak keresztény barátaid, akikre számíthatsz? Ha nem, mit tudsz tenni ma, hogy ilyen barátaid legyenek? Ha vannak ilyen barátaid, még ma vedd fel velük a kapcsolatot, és köszönd meg nekik, hogy igaz barátok.
  • Hogyan segítettek az igazi barátaid visszatérni Jézushoz, amikor az élet megkísértett, hogy feladd a hited?
  • Van olyan barátod, aki ma válságban van? Állj meg és imádkozz érte!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.02.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása