Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A legnagyobb problémád, és amit tenned kell vele

2021. március 17. 03:00 - HerceneDia

christianity-jesus_christ_died_for_your_sin.jpg

„A te gonoszságod az, ami elválasztott téged a te Istenedtől. A bűneid ösztönözték őt, hogy elforduljon tőled, ezért nem hall téged” (Ézs 59,2 NCV).

Manapság a legtöbb kultúra nem gondolja rossznak a bűnt. Sőt, sok ember azt gondolja, hogy a bűn szórakoztató.

Gondolj csak a médiára! A televíziós műsorok, a mémek a közösségi médiában, a filmek: mind humornak használják a bűnt.

Ez a Sátán stratégiája: megnevettetni téged azokkal a dolgokkal, amik Jézus kereszthalálát okozták. A Sátán álruhába öltözteti a bűnt, hogy vonzónak, kívánatosnak és szórakoztatónak tűnjön. A bűn következményeit ritkán láthatod a médiában.

Ha meg akarod látni, hogy milyen csúf a bűn valójában, és milyen károkat tud okozni, nézz fel a vérző Jézusra a kereszten! Csakis Jézus szenvedése mutatja meg neked, hogy mit is jelent valójában megfizetni a bűneidért. A kereszt megmutatja a kárt, amit a bűn okoz.

A bűnnek mindenféle következményei vannak az életedben. Itt van példaként három is.

A bűn elidegenít Istentől. Miért? Mert Isten szent, te pedig nem vagy az. A bűn konfliktust okoz, és távolságot eredményez Isten és közted. Ézsaiás próféta könyve 59. fejezetének 2. verse azt mondja: „A te gonoszságod az, ami elválasztott téged a te Istenedtől. A bűneid ösztönözték őt, hogy elforduljon tőled, ezért nem hall téged” (NCV). A bűn mindig elidegenedést okoz, még Isten és közted is.

A bűn hatalmas mennyiségű stresszt okoz az életedben. A legnagyobb forrása a stressznek a nem felismert, és meg nem vallott bűn. Dávid király azt mondta: A bűnöm úgy győzött le engem, mint a teher, melyet túl nehéz hordozni” (Zsolt 38,5 NIV).

A bűnhöz ragaszkodás érzelmi veszteséget hoz magával. Amikor megszeged Isten törvényeit, akkor az aggodalomhoz, félelemhez, bűntudathoz és bizonytalansághoz vezet. Ezt sosem tapasztalnád meg, ha mindig Isten útján járnál. De nem azon jársz, és nem is tudsz azon járni. Ez a bűn valósága.

A bűn elítél téged. Amikor megszeged Isten törvényeit, akkor mindig van büntetés: mind önkárhoztatásban, mind az igazságos Isten ítéletében. A 7. zsoltár 12. verse azt mondja: „Isten igaz bíró, és mindig elítéli a bűnöst”
(GNT).

Lehet, hogy azt gondolod, a legnagyobb problémád egy kapcsolati konfliktus, egy egészségügyi probléma, vagy hogy nehezen találsz munkát. De a valóság az, hogy a legnagyobb problémád az, hogy háborúban állsz Istennel.

Ezért vagy olyan frusztrált. Ezért nem alszol jól. Ezért idegeskedsz. Arra alkottak, hogy harmóniában élj a Teremtőddel, aki szeret téged. Ő alkotott téged, és elküldte a Fiát, hogy meghaljon érted. Azt akarja, hogy harmóniában élj vele.

Bánd meg a bűneidet ma – és minden nap – azért, hogy békességben élhess Istennel!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Amikor azon kapod magad, hogy nevetsz egy bűnön, akkor mik azok a hazugságok, amiket magadnak mondasz?
  • Hogyan veszed könnyedén a bűnöket az általad fogyasztott TV műsorokon, filmeken és közösségi médián keresztül?
  • Milyen módon befolyásol téged a bűn súlyosságának megértése abban, ahogy látod és érted Isten kegyelmét?

Ha még nem bízol Jézusban, és nem követed őt, miért várnál tovább?

A bűneid elválasztanak téged Istentől. És egyedül Isten kegyelme az, ami vissza tud vinni téged a megfelelő kapcsolatba ővele.

A Biblia azt mondja, hogy „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék” (Ef 2,8–9).

Ha készen állsz arra, hogy békességet köss a Teremtőddel, akkor imádkozd el ezt az imát:

„Drága Jézus, nem akarom, hogy a bűneim továbbra is elválasszanak engem tőled. Megígérted, hogyha én hiszek benned, akkor minden rosszat, amit valaha tettem, megbocsátasz; megtudom az életem értelmét, és egy nap befogadsz engem a te örök hajlékodba, a mennybe.

Megvallom, hogy bűnös vagyok, és elhiszem, hogy te vagy a Megváltóm. Megígérted, hogyha megvallom a bűneimet és bízok benned, akkor meg fogsz menteni. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy a megváltás kegyelem által, hiten keresztül valósul meg, és nem azokon keresztül, amiket én teszek. Elfogadlak téged az életemben mint Urat. Ma az életem minden részét a te irányításod alá helyezem.

Úgy akarok élni, ahogyan te megteremtettél, hogy éljek, és használni akarom az életem hátralevő részét arra, hogy téged szolgáljalak, és ne magamat. Odaszánom az életemet neked, és arra kérlek, hogy ments meg engem és fogadj be engem a te családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, akkor kérlek, írj nekem e-mailt angol nyelven a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked pár angol nyelvű ingyenes anyagot, ami segítségedre lehet a Jézussal való közös utazásod megkezdésében.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.03.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása