Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Krisztus hatalma a tiéd

2021. március 20. 03:00 - gabormel

from_darkness_to_light-title-3-still-16x9.jpg

„Kimentett minket a sötétség hatalmából, és biztonságba hozott drága Fia királyságába” (Kol 1,13 GNT).

Jézus a kereszten lerombolta a Sátán hatalmát, hogy ő irányítsa az elmédet, az életedet és a sorsodat. Amikor Jézus így szólt: „Elvégeztetett!” (Jn 19,30 NIV), a Sátánnak azt kellett volna mondania, hogy „Végeztem”. A napjai meg vannak számlálva.

Jézus győzelmet aratott a halál és a Sátán felett. De ha az életedben nincs jelen Krisztus hatalma, akkor védtelen vagy az ördöggel szemben. A Sátán képes manipulálni az érzelmeidet. Összezavarhatja az elmédet. Mindenféle dolgok rabjává tehet. Krisztus nélkül erőtlen vagy.

A Sátánnak két kedvenc eszköze van, amellyel ostorozhat: a kísértés és az elítélés.

A kísértést a bűn minimalizálásával használja: Nem nagy dolog! Mindenki ezt csinálja! Sokkal jobban tudod, hogy mi fog boldoggá tenni, mint Isten! A Sátánnak nem kell ezeket hangosan kimondania. Ezeket a gondolatokat csak az elmédbe helyezi. Amikor Isten ad egy gondolatot neked, azt inspirációnak hívják. Amikor a Sátán helyez egy gondolatot az elmédbe, azt kísértésnek nevezik.

Aztán abban a pillanatban, amikor elköveted azt a bizonyos bűnt, a Sátán stratégiát vált, és ahelyett, hogy minimalizálná a bűnt, maximalizálja azt: Megtetted! Viccelsz velem? Isten soha többé nem fog szeretni téged! Ennyi volt! Isten soha nem használhat téged! Ez akkora bűn, hogy soha nem lehet megbocsátani!

Először a Sátán megkísért. Aztán elítél. Látod a stratégiáját? Minimalizálja a bűnt még mielőtt elkövetnéd, utána pedig maximalizálja azt.

Amikor Jézus Krisztus a kereszten kimonda: „Elvégeztetett!”, akkor ő legyőzte a kísértést és az elítélést.

Jézus elpusztította a kísértés ellenállhatatlan erejét. Most erőt ad neked, hogy ellenállj a kísértésnek: „Kimentett minket a sötétség hatalmából, és biztonságba hozott drága Fia királyságába” (Kol 1,13 GNT).

Jézus halála és feltámadása végzetes csapást jelentett a Sátán számára.

Ha Jézus Krisztus az életedben van, akkor a Sátánnak nulla hatalma van feletted, kivéve azokat a területeket, amikben úgy döntesz, hogy engedsz neki. Amikor úgy döntesz, hogy a neheztelés, bűntudat, aggodalom vagy félelem révén engedsz a Sátán kísértésének, akkor megveti a lábát az életedben. Azonban ha úgy döntesz, hogy nemet mondasz neki, akkor nem érinthet meg.

Isten hatalmával az életedben a Sátán nem árthat neked. Életed Krisztussal el van rejtve az Úrban (Kol 3,3), és védett vagy. Nem kell a Sátánra hallgatnod. Hatalmadban áll nemet mondani neki.

Nem kell félned!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A Sátán milyen módon használja a tömegkultúrát a bűn minimalizálására?
  • Milyen gyakorlati módszerekkel ad erőt a Szentlélek a kísértés legyőzéséhez?
  • Isten Igéjének az ismerete hogyan segít a kísértésben? Mit tudsz tenni ma azért, hogy jobban megismerd az Igét?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.03.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása