Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Élj a megbocsátás örömében!

2021. március 25. 03:00 - magyarosijulia

„A szívem örvendezik a te szabadításodban” (Zsolt 13,5 NIV).

Ha Jézus követője vagy, az öröm része kell, hogy legyen az életednek. Miért? Mert teljes bűnbocsánatot nyertél, és többé nincs semmi okod a bűntudatra és a szégyenre.

Szerintem ez nagyon jó ok arra, hogy örülj!

A Biblia ezt írja: „Nincsen azért most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik Krisztus Jézusban vannak” (Róm 8,1 NIV).

Pál levele a rómaiakhoz eredetileg görög nyelven íródott. Az a szó, amit mi a nincsen szóval fejezünk ki, a görög nyelvben a legerősebb tagadást jelentő szó. Olyan, mintha Isten azt mondaná, hogy „nincs, nincs, nincs – se ezer évig, se egymillió évig, se egész életedben nincs erre lehetőség.”

Mindannyian követünk el hibákat. De Isten nem akarja, hogy állandóan elítéld magad, vagy hogy folyton azt hajtogasd magadnak, hogy „jobbnak kellene lennem.”

De akkor hogyan kell Isten akarata szerint kezelnünk a bűntudatot? Úgy, hogy bevallasz mindent Istennek, és elmondod neki a rosszat, amit elkövettél. Menj Isten elé, és mondd neki! „Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg nekem!” És aztán ő eltörli a bűnödet.

Ezért halt meg Jézus Krisztus a kereszten. És ő nem csak azokért a bűnökért halt meg, amelyeket már elkövettél. Ő azokért is meghalt, amelyeket még nem követtél el. Ő minden bűnödet eltörölte a kereszten.

Jézus magára vette a neked járó büntető ítéletet. Ezért halt meg. Ő fizette ki az árat a bűneidért. Neked nem kell újra megfizetni azokért.

Ez a megváltás, és ez a legfőbb okunk az örömre. Ez a tiszta lelkiismeret öröme.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha megvallod bűneidet Istennek, megtapasztalhatod a tiszta lelkiismeretből fakadó örömöt. Hogyan tudnád napi gyakorlattá tenni az életedben azt, hogy megvallod Istennek a bűneidet?
  • Megragadtad és elfogadtad már azt az igazságot, hogy Isten mindent és teljes mértékben megbocsátott neked? Ha igen, milyen érzés számodra megélni ezt az igazságot? Ha még nem, mi nem engedi, hogy elfogadd ezt az igazságot?
  • Kinek fogod ezen a héten elmondani Isten teljes és mindenre kiterjedő megbocsátását?

Fogadd el a megváltás örömét még ma!

A Biblia azt mondja, hogy aki hisz Jézusban, semmi oka nincs a bűntudatra és a szégyenre: „Nincsen azért most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik Krisztus Jézusban vannak” (Róm 8,1 NIV).

Ha készen állsz elfogadni ezt az ígéretet és a megbocsátás örömében élni, akkor mondd el ezt az imát:

„Drága Jézus, megígérted, hogy ha hiszek tebenned, minden bűnt és rosszat, amit valaha is tettem, megbocsátasz, és többé nem lesz kárhoztató ítélet ellenem. Te nem ítélsz el, hanem egy nap befogadsz majd engem a te mennyei örökkévaló otthonodba.

Megvallom neked a bűneimet, és a bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy te Isten vagy, az én Szabadítóm. Befogadlak az életembe mint Uramat. Köszönöm, hogy nem nekem kell megszereznem vagy kiérdemelnem a te megbocsátásodat, és nem kell megdolgozzak azért. Ez a te kegyelmi ajándékod.

Ma életem minden területét átadom neked. Többé nem szégyenkezve, hanem a te szabadításod örömében akarok élni. Életem előttem álló részét a te szolgálatodra akarom használni, és nem arra, hogy magamat szolgáljam. Alázatosan rád bízom az életem, és arra kérlek, hogy ments meg, és fogadj be engem a te családodba! Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.03.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása