Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért van rám szüksége a gyülekezetnek?

2021. március 31. 03:00 - HerceneDia

received_452123222150242_1.jpeg

„Mindannyian együtt Krisztus teste vagytok, és közületek mindenki annak tagja” (1Kor 12,27 NLT).

Az egyik ok, amiért szükséged van arra, hogy csatlakozz egy gyülekezeti családhoz az, hogy betöltsd az elhívásod a más hívők szolgálatában gyakorlati módon. A Biblia azt mondja: „Mindannyian együtt Krisztus teste vagytok, és közületek mindenki annak tagja” (1Kor 12,27 NLT).

A te szolgálatodra nagyon nagy szükség van Krisztus testében – csak kérdezz utána akármelyik helyi templomban! Mindnyájunknak van szerepe és minden szerep fontos. Nem létezik kicsi szolgálat Istennek: az összes számít.

Hasonlóképpen nincsen lényegtelen szolgálat a gyülekezetben sem. Néhány közülük látható, míg mások a háttérben zajlanak – de az összes értékes. A kicsi vagy éppen elrejtett szolgálatok okozzák néha a legnagyobb változást.

Az én otthonomban a legfontosabb fényforrás nem az óriási csillár az étkezőnkben, hanem a kicsi éjszakai lámpa, ami megakadályozza, hogy jól beverjem a lábam, amikor felkelek a sötétben. Nincsen összefüggés a méret és a jelentőség között. Minden szolgálat számít, mert mindnyájan függünk egymástól.

Mi történik akkor, amikor a tested egyik része nem funkcionál? Megbetegszel. A tested többi része is szenved. Képzeld csak el, hogy a veséd eldönti, hogy mostantól csakis magának él. „Fáradt vagyok! Nem akarom tovább szolgálni a testet. Akarok egy év pihenőt. Azt akarom csinálni, ami a legjobb nekem! Hadd helyettesítsen a többi rész!”

Mi történne? Meghalna a tested. Amikor keresztények ölbe tett kézzel ülnek mint szemlélők mások szolgálata helyett, a gyülekezet – Krisztus teste – szenved.

Isten hív téged – mint Krisztus testének részét – egy sokkal nagyobb szolgálatra, mint amit el tudnál képzelni. Jó cselekedetekre teremtett téged, amit már elkészített neked (Ef 2,10). Bármikor, amikor bármilyen módon szolgálsz másokat, akkor igazából Istent szolgálod.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj arra az időre, amikor szükséged volt egy kis „szünetre” a szolgálatodban. Miért érezted így? Mennyi ideig tartott? Mi volt a hatása?
  • Milyen ajándékaidat, milyen képességeidet használod a gyülekezetedben történő szolgálathoz? Mennyire fontosak ezek az ajándékok a gyülekezetednek? Ha még nem szolgálsz a gyülekezetedben, milyen ajándékaidat akarhatja Isten, hogy használd?
  • Milyen módon tudod megmutatni az elismerésedet a gyülekezetedben levő – nagy vagy kicsi – szolgálatokra és szolgálókra vonatkozóan?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021. 03. 24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása