Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne hagyd, hogy a félelem megakadályozza Isten tervét!

2021. április 13. 03:00 - Tomes Lívia

rosszindulat_1.jpeg

„Az emberek véleménytől való félelem akadályoz; de az Istenbe vetett bizalom megvéd ettől” (Péld 29,25 The Message).

Ha valaki megpróbál valami nagyszerűt csinálni, egy bizonyos ponton szembesül az emberek rosszindulatával.

  • Amikor a Wright testvérek az első gépükkel megpróbáltak repülni, az emberek azt mondták nekik, hogy soha nem fog működni, mert az emberek nem tudnak repülni.
  • Amikor Mózes átvezette az izraelitákat a sivatagon, az emberek azért panaszkodtak: „Meg fogunk halni! Vissza akarunk menni Egyiptomba!”
  • Amikor John F. Kennedy azt mondta, hogy az Egyesült Államok embert küld a Holdra, sokan azt mondták, hogy ezt soha nem lehet megvalósítani.

Ha ezek az emberek hagyták volna, hogy a rosszindulatú emberek elbátortalanítsák őket, képzeljék el, hol tartana ma a világ! Míg néhány kételkedőnek gonoszak a terveik, nem minden kételkedő rossz ember. Néhányan valóban azt akarják, ami a legjobb neked. Lehet, hogy még szeretnek is téged.

De ők nem Isten.

Tehát ne kezeld úgy a véleményüket, mint Isten véleményét!

A Biblia azt mondja A példabeszédek könyve 29. fejezetének 25. versében: „Az emberek véleménytől való félelem akadályoz; de az Istenbe vetett bizalom megvéd ettől” (The Message).

Egyeseket megbénít mások véleménye, és ezt észre sem veszik. Mások viszont szinte rabjává válnak a többiek jóváhagyásának.

De nézzük meg A példabeszédek könyve 29. fejezetének 25. versének egy másik fordítását: „Veszélyes azzal foglalkozni, hogy mások mit gondolnak rólad, de ha bízol az ÚRban, akkor biztonságban vagy” (GNT).

Más emberek véleménye elválaszthat Isten életedre vonatkozó céljától.

Amikor nagyobb figyelmet fordítasz mások véleményére, mint Istenére, akkor a játékban a pálya szélén maradsz ahelyett, hogy játékban maradnál. A saját félelmed börtönébe zárkózol be.

Ne hagyd, hogy ez megtörténjen!

Engedd el a félelmeidet, és bízz Isten életedre vonatkozó jövőképében! Ő a legnagyobb szurkolód. Azt akarja, hogy sikerüljön, és azért munkálkodik az életedben, hogy így legyen.

Segítőkérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Láttad-e már, hogy egy kételkedő megakadályozza, hogy valaki kövesse az álmát?
  • Mikor volt olyan, hogy a kételkedők félrevezettek vagy majdnem eltérítettek a célodtól? Mit tanultál meg ebből?
  • Adott-e neked Isten olyan álmot vagy látást, amelyet félretettél a kételkedők miatt? Hogyan kezdheted el követni Isten tervét ezen a héten?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.04.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása