Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Építsd az életed arra, ami örökké meg fog maradni!

2021. április 17. 03:00 - ReveSz

man on grass field looking at sky

„Mert a figyelmünket rögzítjük, de nem azokra a dolgokra, amelyek láthatók, hanem azokra, amelyek nem láthatók. Ami látható, csak egy időre marad meg, de ami nem látható, örökké megmarad” (2Kor 4,18 GNT).

A legtöbb ember ritkán méri fel az értékeit, vagy kérdőjelezi meg érzékeléseiből eredő következtetéseit, amíg nem kerül krízishelyzetbe.

Amikor mély fájdalmaid vannak, akkor kezded el megvizsgálni, hogy mire alapozod az életed. Lehet, hogy rájössz, hogy úgy élted az életed, hogy jól érezd magad, hogy jól nézz ki vagy hogy gazdagságot és hatalmat halmozz fel. A krízishelyzet ösztönösen segít felismerni, hogy az életnek ennél többnek kell lennie.

De nincs okod várakozni egy krízishelyzetig az értékeid felméréséhez. Ehelyett állj meg ma, és fontold meg, hogy mit kellene értékelned! Kezdd azzal, hogy felteszed magadnak ezt a meghatározó kérdést: Mi fog megmaradni?

Úgy tűnik, a világ azt értékeli, ami itt és most történik. Az az üzenet, hogy a holnap nem számít. A jövő év nem számít. Hogy mi lesz ezer év múlva, nem számít. Az örökkévalóság és a menny nem számít. Élj a mának!

A Biblia valami mást mond: „A világ és annak kívánságai elmúlnak, de bárki, aki Isten akaratát cselekszi, örökké él” (1Jn 2,17 NIV).

Gondold át, mi történik, amikor kísértésbe esel! A kísértés nem csak a jó és a rossz közötti harcot jelenti vagy azt, hogy mi a legjobb és mi a legrosszabb.

A kísértés mindig egy harc a most és a később között: Azt teszem, amit Isten szeretne, és később élvezhetem ennek az előnyeit; vagy azt teszem, amit én akarok, és most élvezem az előnyeit?

A Biblia azt tanítja nekünk, hogy „Mert a figyelmünket rögzítjük, de nem azokra a dolgokra, amelyek láthatók, hanem azokra, amelyek nem láthatók. Ami látható, csak egy időre marad meg, de ami nem látható, örökké megmarad” (2Kor 4,18 GNT).

Akár krízisben vagy, akár nem, szánj egy kis időt arra, hogy felmérd, hogy mire van alapozva az életed! Válaszd azt, hogy Isten igazságára építed az életed! Ez örökké fog tartani, és sosem fogsz csalódni benne.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj vissza arra, amikor az életed éppen egy krízishelyzetben volt! A hiábavaló dolgokra építetted az életed vagy Isten igazságára? Mit tanított neked az a időszak?
  • Mire építed ma az életed? Szükséged van korrigálásra ahhoz, hogy az életedet Isten igazságára építsd?
  • Milyen dolgok szoktak elterelni attól, hogy a figyelmedet rögzítsd „azokra a dolgokra, amik nem  láthatók”?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.04.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása