Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Engedd, hogy Isten a szenvedélyeidre összpontosítson!

2021. május 04. 03:00 - Besther

20210504.jpg

„Nézd, az ajtónál állok és kopogok. Ha valaki hallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, akkor be fogok jönni, és mi együtt fogunk enni” (Jel 3,20 GW).

Isten szívet adott neked, és ő szenvedélyt, vágyakat és álmokat helyezett el benned. Viszont, ha nem ő irányítja ezeket, akkor rossz célra lesznek használva és visszaélnek velük, vagy kihunynak és elpazarlódnak az életedben.

Mindenfelé a világban szenvedélyes emberek milliói élnek vissza vagy használják rosszra érdekeiket és becsvágyaikat. Ez összetöri Isten szívét. Ezért van az, hogy tehetségük és szenvedélyük ellenére is boldogtalanok ezek az emberek. Ha a vágyaidat eltékozlod, az boldogtalanná tesz.

Lehet, azt gondolod: „Most nem igazán rajongok semmiért sem.” Ugye tudod, hogy ez mit jelent? Azt jelenti, hogy megszűnt a kapcsolatod Istennel. Nem tudsz úgy kapcsolódni Istenhez, hogy közben érdektelen vagy. Mikor Istenhez csatlakozol, az olyan, mintha egy áramforráshoz csatlakoznál. Szenvedélyes leszel!

Isten egy szenvedélyes Isten. Az egyetlen oka annak, hogy érzelmeid vannak az az, hogy Isten a képmására teremtett. Isten érzelmes. Féltékeny lesz, ha azt látja, hogy mellőzöd őt valami más miatt. Isten örökké tartó szeretettel szeret téged. Nem számít, hogy mit teszel, ő mindig szeretni fog. Ez szenvedély!

Amikor naponta időt töltesz Istennel, és rácsatlakozol az ő szenvedélyére, akkor menthetetlenül szenvedélyes leszel magad is. Isten szívét kezded hasznosítani a világért. Elkezdesz úgy érezni, ahogy ő érez. Valóban számít, hogy kivel vagy együtt. Mikor Istennel töltesz időt, akkor egyre inkább hasonlóvá válsz hozzá.

Szeretnél több energiát és lelkesedést? A szó, hogy „lelkesedés” a görög eredetű „en theos” szóból ered, ami azt jelenti: „Istenben”. Amikor az „en theos”-t megkapod, lelkes leszel. Minél közelebb kerülsz Istenhez, annál több lesz az energia, az életerő és a szenvedély az életedben. Minél távolabb kerülsz tőle, annál unalmasabbá és fásultabbá válik az életed.

Ahhoz, hogy közelebb kerülj Istenhez, meg kell nyitnod előtte a szívedet.

„Nézd, az ajtónál állok és kopogok. Ha valaki hallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, akkor be fogok jönni, és mi együtt fogunk enni” (Jel 3,20 GW).

Jézus Krisztus hosszú ideje áll életed ajtajánál, és kopogtat rajta. Be akar jönni, és segíteni akar abban, hogy vágyaidat jó módon használd fel. Viszont ő úriember. Nem fogja betörni az ajtót.

Neked kell kinyitnod.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan tesznek szenvedélyessé vagy kevésbé szenvedélyessé Isten iránt azok az emberek, akikkel az idődet töltöd, vagy azok a dolgok, amikkel foglalkozol?
  • Mi a vágyad? Hogyan hozhat ez dicsőséget Istennek?
  • Milyen változtatások kellenek a napirendedbe, hogy több csendes időt tudj Istennel tölteni minden nap? Miért fontos ez?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.04.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása