Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem kell kiérdemelned Isten elfogadását

2021. június 08. 03:00 - Anita.B

gift-habeshaw-blhlohhditi-unsplash.jpg

„Ti azonban választott emberek, királyi papság, szent nemzet, Isten különleges tulajdona vagytok, hogy kijelentsétek az ő dicséretét, aki kihívott titeket a sötétségből az ő csodálatos világosságába” (1Pt 2,9 NIV).

Sokan azzal töltjük az egész életüket, hogy megpróbáljuk kiérdemelni az elfogadást. Szeretnénk ezt megkapni a szüleinktől, kortársainktól és az ismerőseinktől – az emberektől, akiket tisztelünk, és még olyanoktól is, akiket irigylünk. Az elfogadás iránti vágy mindenféle dologra késztet bennünket. Hatással lehet arra, hogy milyen ruhát veszünk fel, milyen autót vezetünk, milyen házat veszünk, és hogy milyen életpályát választunk.

Az emberek néha őrült dolgokat tesznek azért, hogy elfogadják őket. A tinédzser, aki be akar illeszkedni, talán nagy kockázatot vállal; az elfogadás iránti vágya megsemmisíti a biztonság utáni vágyát. Ha valaha is játszottál gyerekként baseballt, emlékszel, milyen nagyszerű érzés volt, amikor a csapatok összeállításánál kiválasztott a legjobb játékos? És emlékszel, milyen rossz érzés volt, amikor az utolsók között választottak ki?

Szeretjük az elfogadás érzését.

Tudtad, hogy Isten kiválasztott téged? A Biblia azt monda Péter első levele 2. fejezetének 9. versében: „Ti választott emberek” (NIV) vagytok. Ennek növelnie kellene az önbecsülésedet! Krisztus elfogadott téged – nem azért, mert keményen próbálkoztál, vagy mert különösen megérdemled. Isten egyszerűen azt mondja: „Kiválasztottalak téged.”

Amikor Isten családjának tagja vagy, ez sosem fog változni. Bármi történjen is, Isten mindig el fog téged fogadni.

Még ha a saját családodban elutasítással szembesültél is, Isten családja nem így működik. A Biblia azt ígéri: „Még ha apám és anyám el is hagyna engem, az ÚR gondomat viseli” (Zsolt 27,10 GW).

Lehet, hogy befogadtad Jézust az életedbe – de tudatában vagy annak, hogy Krisztus elfogadott téged? Nem kell kiérdemelned; nem kell bizonyítani magadnak. Krisztus ma, holnap és mindig elfogad. Bármi történjen is.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor töltötted az életedet azzal, hogy az emberek elfogadását kerested? Mi lett ennek az eredménye?
  • Ha befogadtad Jézust az életedbe, annak is igazán tudatában vagy, hogy Krisztus elfogadott téged? Tölts ma egy kis időt azzal, hogy ezen az igazságon keresztül imádkozol!
  • Milyen különbséget hozott az életedben, amikor megtudtad, hogy Isten elfogad téged, bármi történjen is?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.06.01.)

(NIV, GW: A bibliaidézetek szövege az angol New International Version, illetve a God's Word fordításból származnak.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása