Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A nagylelkűség örömhöz vezet

2021. június 22. 03:00 - Erika1832

adni_jo.png

„Több öröm van az adásban, mint a kapásban” (ApCsel 20,35 GNT).

Szeretnéd, ha olyan embernek ismernének, aki mindig örül? Nem arra gondolok, hogy olyannak, aki állandóan vidám, mert ez egyszerűen nem lehetséges. Arra gondolok, hogy olyannak, aki tele van az Úr örömével, akinek a reménységét nem rázzák meg az élet hullámvölgyei. Az örömmel teli ember látja Istent, amit munkálkodik még a megpróbáltatásaiban is.

Hogy lehetsz tele örömmel? Jézus azt mondta az Apostolok Cselekedetei 20. fejezetének 35. versében: „Több öröm van az adásban, mint a kapásban” (GNT).

Mindig is szerettem ezt az igeverset, mert annyira őszinte. Jézus vajon azt mondja, hogy kapni nem öröm? Nem. Kapni is öröm. Jézus azonban azt mondja itt, hogy nagyobb öröm adni, mint kapni.

Ez pont az ellenkezője annak, ahogy a világ gondolkodik. Ma az emberek nagy része úgy gondolja, hogy jobb kapni, és minél többet kapsz, annál boldogabb leszel. De Jézus nem úgy gondolkodik, ahogy a világ. Ő tudja, hogy leginkább akkor hasonlítasz rá, amikor adsz – és ez az adás örömet okoz.

Amikor az emberek ellátogatnak a Saddleback gyülekezetbe, feltűnik nekik, hogy ebben a gyülekezetben öröm van. Tudod, miért? Mert ez egy nagylelkű gyülekezet. Az emberek szeretnek adni! És amikor nagylelkű vagy, annak az eredménye az öröm. Jó érzés adni.

Isten azt akarja, hogy egyénileg és gyülekezetként is nagylelkűbbek legyünk, mert így jobban hasonlítunk hozzá. Amit adunk, azt arra használja, hogy megáldjon másokat. És viszont: arra használja a nagylelkűségünket, hogy megáldjon minket.

Szeretnéd, hogy a családod jobban örüljön? Akkor legyetek adakozóbbak mint család! Szeretnél több örömöt az életedben? Akkor légy nagylelkűbb mint személy!

Az örömöd világosság lesz a környezeted számára, akik nem ismerik Jézust. A nagylelkűséged pedig áldás lesz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért vezet a nagylelkűség örömhöz?
  • Hogyan lehetsz még nagylelkűbb azzal, amit Istent adott neked?
  • Ha vannak gyerekeid, hogyan taníthatod meg őket, hogy legyenek nagylelkűek?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.06.15.)

(GNT: A bibliaidézet szövege az angol Good News Translation fordításból származik.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2022.07.20. 05:50:25

HA TUDNAK SEGITSENEK ÉLELMISZERBEN ,, CSILLÁNAK DAGANAT CISZTA VAN VESÉN PETEFÉSZEKBEN UGY NÉZ KI JÓINDULATU,,
,EZ ALLITOLAG CUKOR MIATT VAN, SULYOS CUKORBETEG VAGYOK 6 ÓRÁNKÉNT INZULIN nekem van//apidra ill. janumet tabletta//

VAGY BÁRMIT ELFOGADUNK CSILLANAK RUHA NEKEM CIPÖ 39 ES CSILLA 178 CM 60 KG VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15
voltam kardiologian szivkoszorú érszükület. ill.. szivbillentyü elégtelenség van mennem kell érfestésre,, ha tudnak kérem segitsenek VÉGREHAJTÓ HAVI 25 EZRET VON KÖZMUNKA FIZETÉSBÖL VÉGREHAJTO ALLTAL / 30 101 6583/számla szám 116 00006 0000 0000 25766862
süti beállítások módosítása