Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit előre köszönetet mond Istennek

2021. június 28. 03:00 - rigoi

 

„Amikor imádkozol, és kérsz valamit, hidd el, hogy megkaptad, és meg fogsz kapni bármit, amit csak kérsz” (Mk 11,24 GNT).

A hit nem csak annyi, hogy elhiszed, Isten tehet valamit. A hit nem csak remény, hogy ő majd tesz valamit. A hit előre köszönetet mond Istennek.

Jézus mondta: „Amikor imádkozol, és kérsz valamit, hidd el, hogy megkaptad, és meg fogsz kapni bármit, amit csak kérsz” (Mk 11,24 GNT).

Azt mondod: „Várj egy percet! Előre meg kell köszönnöm Istennek, mielőtt megkapom, annak érdekében, hogy megkapjam?” Igen. Ha megköszönöd Istennek, miután megkaptad, az a hála. Amikor előre köszönöd meg neki, az a hit.

A hála jó és helyénvaló. De a célodnak annak kellene lennie, hogy mélyebb hitű emberré válj. Hogy ezt megtedd, előre meg kell köszönnöd Istennek.

Ha most átadnék neked egy ezer dolláros csekket, várnál addig a köszönettel, amíg be nem váltod készpénzre? Nem! Azonnal megköszönnéd nekem. A pénz azonban nem lenne a tiéd, amíg ténylegesen be nem váltod, mert az a csekk valójában ígéret. Amikor odaadtam neked azt a csekket, azt mondanád: „Köszönöm, Rick!” Elhinnéd, hogy hitelt érdemlő vagyok, és hogy van elég pénzem a bankban, ami fedezi az ezer dolláros csekket.

Ugyanígy a hit előre megköszöni Istennek. A hit az, hogy amit Isten megígért, azt meg is fogja adni. Ez azt mondja, hogy azért szereted Istent, aki ő, és nem csak azért, amit tehet érted. Ez megmutatja, hogy bízol benne, hogy megteszi azt, amit mondott, hogy meg fog tenni.

Egy napon két vak ember követte Jézust addig a házig, ahol tartózkodott. Azt kiabálták, hogy könyörüljön rajtuk, Jézus pedig megkérdezte tőlük, van-e hitük, hogy ő meg tudja gyógyítani őket. Azt válaszolták, hogy hisznek, és Jézus ezt mondta: „A ti hitetek miatt meg fog történni” (Mt 9,29 NLT).

Amit mondok az az, hogy ha Isten azt mondja neked, hogy menj Moby Dick után egy csónakban, akkor vigyél magaddal tartármártást! Ma este halat fogsz sütni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj néhány gyakori kifejezésre, amelyeket imádkozáskor használsz! Ezek tükrözik az Istenbe vetett hitet?
  • Hogyan változna a nézőpontod és a hozzáállásod, ha igazán elhinnéd, hogy Isten mindent meg fog adni, amit kértél?
  • Hogyan változnának meg az imáid, ha valóban hittel imádkoznál? Szánj most egy kis időt arra, hogy imádkozz olyan nyelvezetet használva, ami kifejezi a hitedet!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.06.21.)

(GNT, NLT: A bibliaidézetek szövege az angol Good News Translation, illetve New Living Translation fordításból származik.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása