Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A missziói parancs nem csak javaslat

2021. július 04. 03:00 - Lilla:)

jesus-4779543_1920.jpg

„Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig” (Mt 28,18–20).

Az egész világnak szüksége van Jézusra!

Jézus nagyon tisztán és érthetően elmondta ezt újra és újra, és Máté evangéliuma 28. fejezetének 18–20. versében pedig elhívja követőit a feladatra a missziói paranccsal: „Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.”

Mi a feladatod? „Menj!”

Ez nem egy javaslat. Ez nem egy lehetőség. Ha Jézus gyermeke vagy, akkor Isten számít arra, hogy útra kelsz.

Mit kell tenned? Menj, és tedd tanítvánnyá az embereket! Jézus tanítványa az, aki megteszi azt az öt dolgot, amiért a földre kerültünk: ismeri és szereti Istent, növekszik a lelki érettségben, szolgálja Istent, hírdeti az örömhírt és teljes szívével dicsőíti Istent.

Ki adott erre felhatalmazást? Nem valamelyik kormány vagy politikai szervezet, hanem Jézus.

Mi a felelősséged? El kell menned, és tanítvánnyá kell tenned az embereket néhány országban? Nem. Minden nemzetben. Azok a nemzetek is beletartoznak ebbe, akik nyíltan ellenségei a kereszténységnek? Igen. Azok az országok is, ahol politikai zavargások vannak? Igen. Egyetlen terület sem képez kivételt.

Mit jelent ez számodra? Ha az egész világnak szüksége van Jézusra, akkor neked hírdetned kell az örömhírt mindenkinek.

Ha ismernéd a gyógymódot az Alzheimerre, az AIDS-re vagy a rákra, megbocsáthatatlan lenne, ha nem adnád ezt közre.

Neked azonban valami sokkal hatalmasabb van a birtokodban, mint betegségek ellenszere. Te ismered a gyógymódot az emberi szívre és az emberiség leghatalmasabb szükségére. Mindenkinek a Megváltóra van szüksége. Megbocsátásra szomjaznak. Arra van szükségük, hogy megbocsássák múltjukat, célja legyen életüknek, és otthonuk legyen a mennyben. Ezt nem tarthatod vissza tőlük. Ezt el kell mondanod nekik.

János evangéliuma 3. fejezetének 17. versében azt olvassuk: „Mert Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön a világ általa.”

Én olyan akarok lenni, mint Jézus. Azt szeretném, ha te is olyan lennél, mint Jézus. Ne aggódj a politikai hovatartozásod miatt vagy azért, hogy hogyan boldogulsz majd az életben! Azzal foglalkozz, hogy hírdesd ezt az örömhírt!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha Isten téged nem arra hívott el, hogy elköltözz egy másik országba, és hirdesd ott az örömhírt, akkor milyen más módon tudnád világszerte támogatni az ő munkáját?
  • Mit gondolsz, a szomszédaid és a kollégáid hogyan éreznének, ha megtudnák, hogy ismered az örök élet titkát, de nem osztottad meg velük?
  • Az áhítatban idézett missziói parancs melyik része ad számodra bátorságot, amikor félsz vagy idegeskedsz az örömhír hírdetésekor?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.06.27.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2022.03.15. 07:00:30

ÉLELMISZERRE SZERETNÉK KÉRNI!!sajnos volt egy mütétem. (Bocsanat leirom: A herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly. A sipolyból 9 hónapig lógott belöllem egy műtét közben bennem hagyott géz darab. A sipoly, ami a lágyrészen van, nem lehet emelni, hajolni, mert még váladékozik. Még dolgozom, közmunkán vagyok. Mindkettönk fizetéséböl von végrehajtó. Köszönök minden segítséget!Varga Zoltán 3636 Vadna Szabadság tér 15 )) vagy Vargáné Szücs Csilla Erste Bank 116 00006 00000000 25766862//IMADKOZZANAK VARGÁNÉ SZŰCS CSILLÁÉRT,, HOGY A JOBB VESÉJÉN LÉVÖ ELVALTOZAS DAGANAT 7MM... NE LEGYEN ROSSZ INDULATU,,ÉS A BAL VESÉN LÉVÖ CISZTA MÁSFÉL CENTI NE LEGYEN OTT... VARGA ZOLTAN VADNA SZABADSÁG TÉR 15
süti beállítások módosítása