Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus megtanítja, hogyan legyél szelíd

2021. augusztus 09. 03:00 - Anita.B

timothy-eberly-ajo_u1o-cce-unsplash.jpg

„Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik megfáradtak és megterheltek vagytok, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljatok tőlem, mert szívből szelíd és alázatos vagyok, és megnyugvást találtok lelketeknek” (Mt 11,28–29 NIV).

Krisztus követőjeként nagyon fontos, hogy megtanuljunk szelídnek lenni. A szelídség oldja a konfliktust. Lefegyverezi a kritikusokat. Meggyőző. Vonzó. Szeretetet ad.

Mindennél fontosabb pedig, hogy a szelídség Krisztushoz hasonlóvá tesz. Máté evangéliuma 11. fejezetének 28–29. verse azt mondja: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik megfáradtak és megterheltek vagytok, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljatok tőlem, mert szívből szelíd és alázatos vagyok, és megnyugvást találtok lelketeknek” (NIV).

Várj! Ez azt jelenti, hogy azért vagy stresszes és érzel nyomást magadon az életedben, mert nem vagy szelíd? Igen. Mert a Biblia azt mondja, minél inkább hasonlítasz Krisztushoz, annál szelídebb és nyugodtabb leszel.

Békességet szeretnél? Olyan akarsz lenni, mint Jézus? Nem léphetsz csak úgy ki az ajtón, és kényszerítheted magadra a szelídséget. Nem tudod kívülről megteremteni, mert belül továbbra is feszült leszel. Ennek „belső” munkának kell lennie. Isten Lelkének gyümölcse kell, hogy legyen ez benned.

Nem tudom, milyen terheket cipelsz, de tudom a választ a benned lévő feszültségre. Jézus azt akarja, hogy vedd magadra az igáját. Ez azt jelenti, hogy veled együtt fogja viselni a terheidet.

És amikor hagyod, hogy Jézus osztozzon veled a terheiden, akkor szoros kapcsolatban fogsz vele járni. Megtanulod, hogyan legyél szelídebb és alázatosabb. A stresszt és a benned lévő nyomást az ő békességére és nyugalmára cseréli majd.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Mit jelent magadra venni Jézus igáját?
  • Használtad te, vagy valaki, akit ismersz, használta-e már azt a kifogást, hogy nem éppen vagy szelíd ember? Milyen más tanult tulajdonságokat kezelünk néha úgy, mintha eredendőek lennének?
  • Szelídebb lettél, mióta hívő vagy, és befogadtad a Szentlelket? Milyen egyéb változásokat látsz az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.02.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása