Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten ígéretei az alázatosak számára

2021. augusztus 25. 03:00 - FodorImi

path.jpg

„Az alázatosakat igazságban vezeti, és megtanítja őket az ő útjára” (Zsolt 25,9 NIV).

Az alázat nem azt jelenti, hogy kevesebbnek gondolod magad. Lehetsz egyszerre alázatos és magabiztos. Az alázat az, hogy kevesebbet gondolsz magadra. Amikor Istenre fókuszálsz, és segítesz másokat, akkor – természetesen – kevesebbet gondolsz magadra.

Nem könnyű így élni. Miért is gondolna bárki többet másokra, mint saját magára? Azért, mert Istennek sok ígérete van a Bibliában azok számára, akik alázatos keresztények. Isten nagyra értékeli az alázatosságot.

Íme négy dolog, amit Isten tesz az életedben, amikor azon dolgozol, hogy alázatos légy.

Ha alázatos vagy, akkor Isten vezet.
Ha nem tudod, melyik utat válaszd – vajon bemenj vagy kijöjj, vajon megtartsd vagy elengedd –, akkor légy alázatos! Amikor alázatossá teszed magad, akkor Isten világossá teszi a következő lépést. Kevesebb hibát fogsz elkövetni. „Az alázatosakat igazságban vezeti, és megtanítja őket az ő útjára” (Zsolt 25,9 NIV).

Ha alázatos vagy, akkor Isten megáld.
A Szentírásban mindenütt vannak ilyen ígéretek, mint pl. „Megáldom azokat, akik alázatosak és töredelmes szívűek” (Ézs 66,2 NLT). Isten nem áldja meg az egoista, öntelt embereket vagy azokat, akik titkon azt gondolják, hogy ők mindenki másnál jobbak. Isten az alázatosakat áldja meg.

Ha alázatos vagy, Isten erőt ad a megváltozáshoz.
A megváltozáshoz szükséges erőt kegyelemnek hívják. Lehet, hogy vannak dolgok az életedben, melyeken változtatni szeretnél. Talán megpróbáltál már megváltozni, de nem tudtál, vagy nem akartál. Kegyelemre van szükséged.

Hogyan nyerheted el Isten kegyelmét és az erőt a változáshoz? „Isten a gőgösöknek ellenáll, de kegyelmet ad az alázatosaknak” (Jak 4,6 NLT). Minden alkalommal, amikor öntelt, esetleg gőgös vagy, akkor szembeszállsz Istennel – de inkább ne akard ezt tenni! Minél alázatosabb vagy, Isten annál több kegyelmet ad.

Ha alázatos vagy, Isten csökkenti a stresszt.
Ha felfuvalkodott vagy, akkor felmegy a stressz szinted. Ehelyett figyelj inkább Jézusra: „Vegyétek fel az én igámat! Engedjétek meg, hadd tanítsalak titeket, mert én szelíd és alázatos szívű vagyok, és nyugalmat találtok lelkeiteknek” (Mt 11,29 NLT).

Amikor kétségbeesett vagy, és úgy érzed, hogy nem maradt semmid, amit adhatnál, akkor add át magad Jézusnak! Olvasd a Bibliát, és Jézus példájából tanuld meg, hogyan légy szelíd és alázatos! Imádkozz, és kérdd a kegyelmet a változáshoz!

Ekkor nyugtalan lelked nyugalmat talál.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Gondolj egy olyan ismerősödre, aki egyszerre alázatos és magabiztos! Mit gondolsz, mi segít neki, hogy többet gondoljon másokra, mint magára?
  • Mit gondolsz, Isten miért az alázatosaknak ad kegyelmet, és miért nem a gőgöseknek?
  • A Jézussal való járásod hogyan segít alacsonyan tartani a stressz szintedet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.18.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása