Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három dolog, amiért imádkozz fájdalmadban!

2021. augusztus 29. 03:00 - gabormel

20210829.jpg

„»Abba, Apám« – kiáltott –, »minden lehetséges számodra. Kérlek, vedd el tőlem a szenvedésnek ezt a poharát! Mégis azt akarom, hogy a te akaratod teljesüljön, ne az enyém«” (Mk 14,36 NLT).

Jézus a keresztre feszítése előtti estén a Gecsemáné-kertben imádkozott. Tudta, hogy másnap a kínnal, szenvedéssel és a halállal fog szembe nézni a kereszten. Nem akarta jobban átélni azt a fájdalmat, mint ahogyan te vagy én akartam volna.

„Valamivel távolabb ment, és a földre esett. Imádkozott, hogy ha lehetséges, haladjon el mellette a rá váró szörnyű óra” (Mk 14,35 NLT).

Jézust tudni akarta, hogy van-e más módja annak, hogy Isten megvalósítsa a világ üdvösségére vonatkozó akaratát. Ezért imádkozott, és kérte az Apját, hogy nyisson utat a számára. Ezt cselekedve mutatta meg nekünk Jézus, hogy rendben van az, hogy elmondod Istennek, hogy nem akarsz átmenni a szenvedéseiden. 

Márk evangéliuma 14. fejezetének 36. verse ezt mondja: „»Abba, Apám« – kiáltott –, »minden lehetséges számodra. Kérlek, vedd el tőlem a szenvedésnek ezt a poharát! Mégis azt akarom, hogy a te akaratod teljesüljön, ne az enyém«” (Mk 14,36 NLT).

Ebben az imában Jézus azt a három dolgot állítja elénk mintaként, amiért imádkozni kellene, amikor fájdalmaid vannak: 

Ismerd el Isten hatalmát! Mondd Istennek: „Apám, tudom, hogy bármit megtehetsz. Minden lehetséges számodra. Tudom, hogy gondoskodhatsz erről a helyzetről. Tudom, hogy megóvhatsz ettől a szenvedéstől. Tudom, hogy azonnal elveheted a fájdalmat. Istenem, te mindenható vagy.”

Kérdd ezt szenvedéllyel! Azután mondd ezt Istennek: „Apám, kérlek, add meg, amit kérek! Vedd el ezt a szenvedést és fájdalmat! Látod a sérülésemet, és tudom, hogy törődsz velem. Tudom, hogy velem vagy. Tudom, hogy válaszolni fogsz az imámra. Kérlek, ne hagyd, hogy ez a fájdalom többé a terhem legyen!”

Fogadd el Isten tervét! Végül mondd ezt neki: „Istenem, nem akarom átélni ezt a fájdalmat! De amit a leginkább akarok, az a te akaratod. Mindennél jobban akarom a te terved, a te célod és a te nézőpontod! Kérlek, teljesítsd akaratodat az életemben, még ha ez azt is jelenti, hogy el kell viselnem ezt a fájdalmat. Tudom, hogy velem leszel, és segítesz, és jobban hasonlóvá teszel magadhoz.”

Ez nem könnyű ima, különösen amikor fájdalmaid vannak. De ez mindig az az ima lesz, amelyet Isten megbecsül és megválaszol.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Mit gondolsz, miért fontos az, hogy az imát Isten hatalmának elismerésével kezdd?
  • Mit jelent szenvedéllyel imádkozni?
  • Úgy érzed, el tudod mondani azt, hogy mindennél jobban akarod, hogy Isten akarata teljesüljön a te életedben? Miért igen vagy miért nem?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.22.)

NLT: az angol New Living Translation bibliafordítás rövidítése.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása