Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az ima hallgatással kezdődik

2021. szeptember 05. 03:00 - Besther

book-1209805_1920_1.jpg

„Dárius uralkodásának első éve alatt én, Dániel, olvastam az Írásokat. Láttam, hogy az ÚR azt mondta Jeremiásnak, hogy Jeruzsálem üres rom lesz hetven évig” (Dán 9,2 NCV).

Az ima nem beszélgetéssel kezdődik, hanem hallgatással.

Ahhoz, hogy imáid eredményesek legyenek, először figyelned kell Istenre a Biblia szavain keresztül. Hagynod kell Istent, hogy szóljon hozzád, így megtudod, hogyan kell imádkozni. Megtudod, hogy mit, hol és mikor imádkozz.

Dániel hatékonyan imádkozott, mert ismerte Isten szavait. A fogságban túlélt három kormányzatot, és még elő is léptették. Nyolcvanöt éves volt, és ismerte Isten ígéretét, hogy ő hazaviszi az izraelitákat Babilóniából 70 év után. Viszont azt is tudta, hogy az izraeliták nem tértek vissza Istenükhöz. Hetven évvel később is még mindig ugyanolyan kuszaságban voltak, mint előtte.

„Dárius uralkodásának első éve alatt én, Dániel, olvastam az Írásokat. Láttam, hogy az ÚR azt mondta Jeremiásnak, hogy Jeruzsálem üres rom lesz hetven évig” (Dán 9,2 NCV).

Mivel tanulmányozta az Írásokat, Dániel tudta, hogy Isten mit ígért és mit vár el Izraeltől. Mivel ezt tudta, bölcs döntéseket hozott.

Addig nem fogsz eredményesen imádkozni amíg, mint Dániel, nem tanulmányozod az Írásokat és tanulsz Isten igéjéből – minden egyes nap. Minél jobban ismered a Bibliát, annál több imádra fogsz választ kapni. Minden nap olvasnod kell Isten igéjét, hogy megtanulhasd, és emlékezhess az ő ígéreteire, amiket neked szánt.

Ne feküdj le anélkül, hogy ne töltenél egy kis időt Istenre figyelve, bármilyen hosszú is. A Bibliát olvasva figyelj Istenre, és utána beszélj hozzá! Dániel ezt naponta háromszor tette meg több, mint hetven éven át. Ez napi szokás volt számára. 

Szerinted más lenne az életed, ha egész életedben naponta háromszor beszélnél Istennel? Nem csoda az, hogy Dániel elkerülte a bajokat, bölccsé vált és folyamatosan előléptették.

A napi bibliatanulmányozás és imádkozás szokásának kifejlesztése forradalmasítani fogja az életed. Erősebbé tesz lelkileg, érzelmileg és szellemileg. Magabiztosabb leszel, kevésbé fogsz félni és kevésbé leszel stresszes. Életed minden egyes területét javítani fogja.

Legyen ma az a célod, hogy elkezded a bibliatanulmányozás és imádkozás egészséges fegyelmét azért, hogy figyelhess Istenre, és beszélhess hozzá!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Nevezz meg egy olyan dolgot, ami visszatart a Biblia tanulmányozásától! Hogyan lett annak az egy dolognak elsőbbsége Isten szavával szemben?
  • Mit gondolsz, miért nehéz néha csendben lenni és figyelni?
  • Amikor elkezded szokásoddá tenni Isten igéjének olvasását, akkor nem kell nagy lépésekkel kezdened. Döntsd el, hogy összesen mennyi időt szánsz egy nap a Biblia olvasására, és hogy ez melyik napszakban a legjobb számodra!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.29.)

(NCV: Az angol New Century Version bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása