Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan használd a kezeidet imádkozáskor?

2021. szeptember 10. 03:00 - gabormel

bigstock-hand-of-woman-praying-for-chri-329024527-1024x768.jpg

„Adjátok minden gondotokat és aggodalmatokat Istennek, mert neki gondja van rátok!” (1Pt 5,7 NLT).

Semmi sem lehet túl kicsi ahhoz, hogy ne lehetne imádkozni érte, és olyan nagy sem, amiért ne lehetne imádkozni. Imádkozz mindenért!

„Adjátok minden gondotokat és aggodalmatokat Istennek, mert neki gondja van rátok!” (1Pt 5,7 NLT).

Ha érdemes aggódni, akkor érdemes imádkozni is érte.  

Van egy egyszerű módszer, amely arra emlékeztet, hogyan kell imádkozni a kezeiddel. A 88. zsoltár 9. verse szerint: „URam, minden nap téged hívlak, és imádságban felemelem hozzád kezemet” (GNT).

A bal kezed ujjai jelzik azt, hogy kikért imádkozol, a jobb kezed ujjai pedig azt, hogy miért. Ha emlékszel ezekre a lépésekre, könnyen szokásoddá válhat az egész nap tartó ima. Ma arról fogunk beszélni, hogy kiért kell imádkozni, holnap pedig azt tekintjük át, hogy miért.

Ha felemeled a bal kezedet, melyik ujjad áll legközelebb a szívedhez? A hüvelykujjad. A szívedhez legközelebb álló embereket a családok és a barátok alkotják. A hüvelykujjad emlékeztet arra, hogy először értük imádkozz.  

A mutatóujj az, amely utat mutat. Olyan tanárokat és vezetőket képvisel az életedben, akik Jézusra és Isten akaratára mutatnak. Imádkozz azért, hogy segítsenek neked és másoknak bölcs döntéseket hozni, és hogy saját életükben is bölcsek legyenek.

A leghosszabb ujjad a középső ujj. Ez emlékeztessen a hatalommal bíró és a társadalmat befolyásoló emberekért való imára! Imádkozz értük, hogy becsülettel irányítsanak, és másokra jó hatással legyenek, ne pedig a rossz irányba tereljenek.

A gyűrűsujjad elég gyenge. Ez segíthet arra emlékezni, hogy imádkozni kell azokért az emberekért, akik kiszolgáltatottak, beleértve az időseket, a betegségtől szenvedőket és akiknek nincs elég ételük. Imádkozz azért, hogy Isten kielégítse a szükségleteiket, és közelebb vonja őket magához!

Az utolsó ujjad a kisujjad, amely téged jelképez. Nem baj, ha imádkozol magadért. De ne ezzel kezdd! Azután imádkozz magadért, miután imádkoztál mindenki másért! 

Ez az egyszerű emlékeztető segít átalakítani az imaéletedet. Próbáld ki, és figyeld meg, hogyan növekszel hitben Isten kegyelme által!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Hogyan lehet az hasznos, ha előbb másokért imádkozol, és csak után magadért?
  • Ha az imát Istennel folytatott beszélgetésnek tekinted, mi változik az imádkozás módjában? 
  • Melyik napszak lenne a legjobb alkalom arra, hogy következetesen használd az ujjakkal való imádkozás módszerét? Kötelezd el magad, hogy a következő héten minden nap így imádkozol! 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.03.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása