Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Próbatétel érkezik az áldás előtt

2021. szeptember 23. 03:00 - gerbeaud

„Finomítani fogom őket, mint az ezüstöt, és meg fogom tisztítani őket, mint az aranyat. Kiáltani fogják a nevemet, én pedig válaszolni fogok nekik” (Zak 13,9 NLT).

Néhány ima azonnal meghallgatásra kerül, míg mások csak hetek, hónapok vagy akár évek múlva. Ezt valószínűleg nagyon is jól tudod. De van egy jó hírem: amíg Isten válaszáért imádkozol, olyan dolgokat tanulsz meg, amelyeket másképp nem tudnál.

A várakozásban áldás van. Az egyik áldás az, hogy többet tudsz meg magadról, ha nem kapsz meg azonnal mindent, amit szeretnél.

Két legfontosabb imáim közül, amelyeket valaha is imádkoztam, az egyikre 13 évvel, a másikra pedig 25 évvel később válaszolt Isten. De megválaszolta! Ezek voltak akkoriban a legfontosabb imáim. Miért tartott ilyen sokáig? Mert amíg én az imákon dolgoztam, addig Isten munkálkodott rajtam.

Elgondolkodtál-e valaha azon, hogy amikor „tűzön mész keresztül", annak miért kell megtörténnie? Próbatételre és megtisztulásra szolgál. Miközben újból és újból imádkozol valamiért, olyan próbatételeken esel át, amik egyre többet felfednek rólad.

Isten azt mondja Zakariás próféta könyve 13. fejezetének 9. versében: „Finomítani fogom őket, mint az ezüstöt, és meg fogom tisztítani őket, mint az aranyat. Kiáltani fogják a nevemet, én pedig válaszolni fogok nekik” (NLT).

Az aranyat úgy tisztítják, hogy egy nagy kádba teszik, és addig melegítik, amíg annyira fel nem hevül, hogy az összes szennyeződés kiválik, és elég. Honnan tudja a kovács, hogy az arany és az ezüst tiszta? Meglátja bennük saját tükörképét.

Isten akkor láthatja benned saját tükörképét, amikor az összes szennyeződés kiégett az életedből – miután „átmentél a tűzön". Azt mondja, hogy miután elvégezte a próbatételt és a tisztítást, „kiáltani fogják a nevemet, én pedig válaszolni fogok nekik” (Zak 13,9 NLT).

A megválaszolt ima a próbatétel után következik. Minden áldás előtt van próbatétel. Isten erőpróba elé állít, mielőtt rád bízza a sikert. Ezek a kitartó imádkozás alapelvei.

Isten próbára tesz, mielőtt megáld. Ebben a próbatételben sokat fogsz tanulni magadról. Ha feladod az imádkozást, soha nem fogod megtanulni azokat a leckéket, amik segítenek abban, hogy egyre inkább hasonlíts Jézushoz.

Imádkozz kitartóan minden nap! És ne feledd, hogy a próbatétel után megérkezik az áldás!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj vissza arra, amikor Isten hagyta, hogy „tűzön menj keresztül", mielőtt megválaszolta imádat! Milyen módon fejlődtél ebben a tapasztalásban?
  • Miért fontos, hogy jobban hasonlíts Jézusra?
  • Isten hogyan tesz most próbára téged? Mit fogsz ma tenni azért, hogy kitartó légy az imádkozásban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.16.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása