Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan ismerheted fel Isten hangját?

2021. október 01. 03:00 - Lilla:)

voice.jpg

„Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el” (Lk 21,33).

Néha nehéz felismerni Isten hangját. Amikor hirtelen megszólal egy hang a fejedben, elgondolkozol rajta, hogy vajon ez Isten útmutatása, a Sátán trükkje vagy valami olyan, amit te magad szeretnél megtenni. Nagyon fontos, hogy meg tudd különböztetni Isten hangját, hiszen örökkévaló következményei lehetnek.

Nagyon sok gonoszság kapcsán Istent okolják, mondván: „Isten mondta, hogy tegyem meg!” A Biblia azonban azt mondja János első levele 4. fejezetének 1. versében: „Ne higgyetek mindenben, amit hallotok csak azért, mert azt mondják nektek, hogy Isten üzenete: először tegyétek próbára, hogy valóban az-e!” (TLB).

Isten sosem mond ellent a saját szavának. Ezért felteheted a kérdést: „Ez a gondolat, amely a fejemben motoszkál, megegyezik a Bibliával?”

Istennek nem szokása mondani valamit, majd meggondolni magát. Ha azt mondja valamiről, hogy igaz, akkor az örökké igaz marad.

Isten következetes. Ő nem hangulatember. Nem gondolja meg magát. Sosem kérne rá, hogy szegj meg egy szabályt, amelyet ő lefektetett a Bibliában.

Tehát, ha azon tanakodsz magadban, hogy Isten hangját hallod-e, az első kérdés, melyet fel kell tenned: „Ez a gondolat felsorakozik azok mögé, melyeket Isten eddig mondott?” Ha a gondolatod szemben áll azzal, amit Isten korábban mondott, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem tőle származik.

Jézus azt mondja Lukács evangéliuma 21. fejezetének 33. versében: „Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el.” Isten Szava örökkévaló, hiszen az igazság sosem változik. Ha valami igaz volt 5000 évvel ezelőtt, az igaz volt 1000 évvel ezelőtt is, igaz ma is, és igaz lesz 5000 év múlva is.

Az emberek lehet, hogy azt mondják: „Isten mondta, én elhiszem, hogy ez így van.” Nem! Amit Isten mond, az úgy van – akár elhiszed, akár nem!

Isten nem mond ellent önmagának. Szóval, amikor próbálod felismerni a hangját, a legjobb kezdési pont, ha megkérdezed magadtól: „Ez az ötlet összhangban van Isten Szavával?”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, mit mondott neked Isten, hogy tedd meg?
  • Ezek az instrukciók ellentmondanak a Biblia bármely részének? Honnan tudod?
  • Hogyan alakíthatnál ki egy mélyebb kapcsolatot Istennel, aminek során sokkal könnyebben megérthetnéd az ő utasításait?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.24.)

(TLB: Az angol Living Bible bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása