Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az engedelmesség békéhez vezet

2021. október 02. 03:00 - daniella_89

istockphoto-636471206-612x612.jpeg

„Ne aggódjatok semmiért; inkább imádkozzatok mindenért! Mondjátok el Istennek, mire van szükségetek, és köszönjétek meg mindazt, amit tett. Ezután megtapasztaljátok Isten békességét, amely meghalad mindent, amit megérthetünk. Az ő békessége meg fogja őrizni a szíveteket és elméteket, amint Krisztus Jézusban éltek” (Fil 4,6–7 NLT).

Ha megterhelőnek és bizonytalannak érzel egy döntést, amit próbálsz meghozni, akkor valószínűleg annyira el vagy foglalva saját magaddal, hogy nem figyelsz oda Isten hangjára. A Biblia azt mondja: „Isten nem a zűrzavar, hanem a béke Istene” (1Kor 14,33 NIV). Ő nem a zavar szerzője. Ha úgy érzed, összezavarodtál, tudod mi történik? Nem Isten hangja az, ami szól az életedben.

Ha szülő vagy, szeretnéd, hogy a gyermekeid nyomást és zavarodottságot éljenek át, amikor megkéred őket valamire? Nem. Azt szeretnéd, hogy megértsék, mit kell tenniük, és engedelmességgel válaszoljanak. Isten mint Apa ugyanezt akarja neked és tőled.

Az egyetlen helyzet, amelyben a nyomás érzete jogos lehet, az az, ha Isten mondott neked valamit, de te folyamatosan nemet mondasz rá. Ezután feszültség alakul ki. De mindig ott van a békesség, ha igent mondasz arra, amit Isten kér, hogy tegyél meg.

A Sátán kényszerrel akar irányítani, de Isten könyörületesen szeretne vonzani. A Sátán előnyt akar szerezni a kényszereidből, és arra akarja azokat használni, hogy irányíthassa az életed. De Isten a te Jó Pásztorod. Ő magához és a békéhez akar téged közel vonni.

A néhai Peter Lord, egy lelkipásztor, akit mélyen tiszteltem, mondta ezt többször: „Kilencven százaléka annak, amit Isten mondani akar neked, az bátorítás.” Ha Istentől csak negatív üzeneteket hallasz, valami nincs rendben. Áthúzták a vezetékeket.

Ha úgy érzed, Isten mondott neked valamit, de benned nő a feszültség emiatt, akkor valami nincs rendben.

A Biblia azt mondja neked: „Ne aggódjatok semmiért; inkább imádkozzatok mindenért! Mondjátok el Istennek, mire van szükségetek, és köszönjétek meg mindazt, amit tett. Ezután megtapasztaljátok Isten békességét, amely meghalad mindent, amit megérthetünk. Az ő békessége meg fogja őrizni a szíveteket és elméteket, amint Krisztus Jézusban éltek" (Fil 4,6–7 NLT).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen döntésekben érzel zavarodottságot, feszültséget és aggodalmat? Hiszed, hogy ez az, amit Isten mondott neked?
  • Gondolj egy döntésre, amivel most kell szembenézned! Pál levele a filippiekhez 4. fejezetének 6-7. verésből melyek azok, amelyeket már teszel, és melyek azok, amiket még el kell kezdened megtenni?
  • Mit mondott neked Isten, aminek nem engedelmeskedtél? Mik lettek a következményei ennek?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.25.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása