Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nyisd meg a szemed, hogy megláthasd Isten jövőképét

2021. október 05. 03:00 - ReveSz

person holding brown eyeglasses with green trees background"Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed"
(Zsoltárok 119:18 Új fordítás).

A Biblia tele van számtalan példával arra, hogy emberek felismerik Isten jövőképét, köztük Ézsaiás, Jeremiás, Míriám, Eszter, Dániel, Jónás, Ruth, Mikeás és Mária. Isten életedről szóló jövőképét látni egy csodálatos dolog! Az Úr gyakran használ egy, az elmédben látható képet arra, hogy tisztázza a következő lépést, amelyet meg kell tenned.

Ezt nem kell elmagyarázni a vizuálisan gondolkodó embereknek. Talán te is olyan vagy. Mikor elolvasol egy történetet a Bibliában, azt lehet, hogy közben térben és élénk színekben látod magad előtt. Amikor könyvet olvasol, a fejedben el is tudod képzelni a történetet.

De többünknek ez egy kicsit nehezebb. Én nem vagyok vizuálisan gondolkodó. Hajlamosabb vagyok szavakban, nem pedig képekben gondolkodni.

De akkor, hogyan láthatod meg Isten látását ha nem vagy vizuális típus?

Először is tegyél fel Istennek egy konkrét kérdést.

Mikor csendességet tartasz, miután olvastad a Bibliát és imádkoztál, csak légy csendben és várj az Úrra. Megkérdezheted: „Istenem, van bármi amit mondanál nekem?” És várj. Majd utána kérdezd meg: „Istenem, van valami, amit tudnom kell, amire nem gondolok?” És utána várj.

A Jakab levele első részének ötödik verse mondja: "Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja." (Új fordítás) Isten azt akarja, hogy tanácsot kérj tőle, és azt akarja, hogy konkrét legyél. Várja, hogy kérdezz tőle!

Másodszor, olvasd el Isten Igéjét, hogy megtudd, mit akar Isten mondani neked.

A Zsoltárok könyve 119. részének 18. verse egy nagyszerű ige arra, hogy megjegyezzük: "Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed" (Új fordítás). Emellett pedig arra is egy tökéletes vers, hogy ezt imádkozd, mikor kinyitod Isten Igéjét. Ebben a könyvben minden problémádra megvan a válasz. De el kell olvasnod, tanulmányoznod, megjegyezned és elmélkedned rajta, miközben Isten jövőképét keresed - az életedre vagy akár csak a mai napra.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért olyan nehéz csendben maradni, és várni Istenre és a válaszaira?
  • Mi akadályoz meg abban, hogy mozdulatlanul állj Isten előtt, hogy kérdéseket tehess fel neki, és elmélyedj az Ő Igéjében?
  • Milyen látást adott neked Isten? Mit gondolsz, mit kellene ezzel tenned?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása